NÅR:
11. til 13. februar 2019

.

HVOR:
Stuttgart i Tyskland

.

PRIS:
9 500,- eks. mva

.

PÅMELDINGSFRIST:
9. januar

.

Fraunhofer IAO: Micro Smart Grid

Fraunhofer-instituttet for arbeidsliv og organisasjon, IAO er ett av totalt 67 uavhengige forskningsinstitutter innen Fraunhofer-nettverket, som er Europas største forskningsorganisasjon.

Fraunhofer IAO forsker på hvordan vi kommer til å leve og arbeide i fremtiden. Teamet Mobility Concepts and Infrastructure har fokus på temaer og teknologier for helhetlige fremtidige mobilitets- og infrastrukturløsninger. Med “Fraunhofer IAO Micro Smart Grid” har det blitt bygd opp et levende laboratorium i parkeringshuset til instituttet i Stuttgart. Her blir de nyeste teknologiene for daglig bruk demonstrert med vitenskapelig oppbakking, og de gir grunnlag for egen utvikling.

Med mer enn 30 ladestasjoner for elektriske kjøretøy, inkludert Europas raskeste høyhastighetsladestasjon, omfatter laboratoriet en av de største ladeinfrastrukturene i et parkeringshus. All strøm produseres av et solenergianlegg. Ved hjelp av et lithium-ionbatteri og innovativ LOHC-hydrogenlagring kan produksjon og forbruk koordineres optimalt med hverandre.

www.muse.iao.fraunhofer.de/de/ueber-uns/labors/living-lab-micro-smart-grid.html

OM PROGRAMPUNKTENE