AVLYST: Studietur til Tyskland og selskapet Mantro

Delingsøkonomi, eller plattformøkonomi, er et relativt nytt begrep innen næringslivet, og sentralt i dette er digitale plattformer. Hastigheten på den digitale utviklingen sørger for at stadig nye forretningsideer knyttet til plattformløsninger realiseres, og tilfører noe nytt i markedet.

MERK! Studieturen er AVLYST grunnet coronaviruset. Det er i stedet satt opp webinar om plattformøkonomi 2. juni. Les mer og meld deg på HER.

HVA:

Plattformøkonomi og metodikk for etablering av spin-offs. 

NÅR:

Mer informasjon kommer

HVOR:

Webinar

På denne studieturen vil du lære mer om hva plattformøkonomi er, og hvordan deres selskap kan dra nytte av en slik tilnærming for å tilføre verdi til deres produkter og tjenester.

Vi er så heldige å ha fått det tyske selskapet Mantro med i næringsklyngen NCE Smart Energy Markets. Selskapet har bakgrunn i softwarebransjen, og har sin ekspertise innen å utvikle, bygge og investere i selskaper. Mantro tilbyr et konsept som er skreddersydd for norske klynger. Dette baserer seg på en metodisk tilnærming til hvordan selskaper kan danne spin-offs gjennom samarbeid, og Mantro vil bistå med utvikling av de nye selskapene som vil legge til rette for vekst. Dette vil kunne legge til rette for at virksomheter kan utvikle forretningsideer som er utenfor eksisterende selskaps strategi.

Studieturen vil derfor også gi deltakende selskaper en unik mulighet til å lære mer om hvordan man kan danne spin-offs, og i hvilke tilfeller det kan lønne seg. Studieturen vil også kunne gjøre deltakerne bedre kjent med det tyske markedet innen sine respektive bransjer.