Bryan Pellerin fullførte nylig sin master i Energy Engineering for Smart Cities og da hans professor og veileder fra UPC i Spania anbefalte en jobb innen fornybar energi hos Smart Innovation Norway, var valget enkelt for kanadieren.

Av Mari Kristine Buckholm, 21. januar 2019

– Dette er nøyaktig hva jeg ønsker å jobbe med

SPENT: Bryan Pellerin fra Canada startet i sin nye jobb som forsker hos Smart Innovation Norway mandag forrige uke. (Begge foto: Mari K. Buckholm)

Flyttet til Norge for å jobbe hos Smart Innovation Norway:

– Jeg er en nysgjerrig person og liker å gå ut av komfortsonen og prøve nye ting, forteller Bryan Pellerin (26), som startet i sin nye jobb som forsker innen fornybar energi hos Smart Innovation Norway forrige uke.

Pellerin er født og oppvokst i Montreal i Canada. Etter fullført bachelorgrad fra hjembyen, flyttet han til Europa for å studere videre i 2016.

I fjor ble han ferdig med sin mastergrad i Energy Engineering for Smart Cities, et kombinert studium fra Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Spania og University of Leuven i Belgia.

.

Ble tipset av professoren

– Studiet er innom flere av de temaene som det jobbes med i Smart Innovation Norways EU-prosjekter. Energisystemer, energimarkeder og kraftsystemer var blant de mange relevante teoretiske emnene vi utforsket. I tillegg jobbet vi med innovasjonsprosjekter, oppstartsprosjekter og det å utvikle forretningsideer, påpeker den ferske forskeren.

Da Pellerin studerte ved UPC i Barcelona og skrev sin masteroppgave, hadde han Andreas Sumper som professor og veileder. Sumper har jobbet med Smart Innovation Norway i flere EU-prosjekter, og var den som først satte Pellerin i kontakt med leder for Forskning & Innovasjon, Dieter Hirdes. Resten er historie.

– Sumper fortalte at selskapet jobber med forskning som er svært relevant for både hva jeg har studert og hva jeg ønsker å jobbe med, så det var et enkelt valg, røper Pellerin.

Relevant erfaring til E-LAND

Nå gleder 26-åringen seg til å komme ordentlig i gang. Den første uka har gått med til å sette seg inn i prosjekter og bli kjent med selskapet. Han vil først og fremst bidra med sin kompetanse i EU-prosjektene E-LAND og INVADE.

– Jeg har mye relevant erfaring innen Innovation Management og utvikling av nye forretningsmodeller. Nå skal jeg begynne med E-LAND, hvor jeg hovedsakelig vil jobbe med arbeidspakke 7, «Business Creation and Exploitation». Her vil jeg se på ulike aktører og hvordan partnerne kan utforske og kartlegge forretningsmuligheter, forklarer Pellerin.

.

Nytt eventyr i Norge

Dette er imidlertid ikke første gangen kanadieren bor og jobber i Norge. Han fikk en smakebit da han jobbet med et prosjekt tilknyttet bachelorstudiene sine i 2014.

– Jeg har bachelorgrad i Mechanical Engineering og jobbet i et olje- og gassprosjekt på Vestlandet, hvor vi bygget en offshore-plattform, forteller Pellerin. Som fikk et så godt inntrykk av landet i nord at han ønsket komme tilbake etter endte studier.

– Jeg liker meg veldig godt her, både i forhold arbeidsmiljø, men også samfunnsmessig. Mye fungerer ganske likt som i Canada og føles kjent, sier han og smiler. Nå har den eventyrlystne ingeniøren flyttet til Norge og Halden – klar for nye opplevelser.