Med en nylig fullført mastergrad i «Innovative Sustainable Energy Engineering» fra NTNU/DTU i boks, startet kanadiske Carolyn Willems jobbjakten i Norge i høst. Da hun kom over Smart Innovation Norway, var det ikke tvil. Her ville hun jobbe.

Av Mari Kristine Buckholm, 5. november 2018

– Gleder meg til å komme i gang og bidra til et bedre samfunn

PÅ PLASS: Carolyn Willems (27) fra Canada skal i første omgang jobbe femti prosent for Smart Innovation Norways forsknings- og innovasjonsavdeling. (Foto: Mari Buckholm)

Carolyn (27) er fersk forsker i Smart Innovation Norway:

– Jeg fant ut at selskapet jobber med flere EU-prosjekter som omhandler fornybar energi og hvordan vi kan utvikle mer effektive energisystemer, deriblant batterier og lagring. Jeg var veldig interessert i disse spennende prosjektene, og tok kontakt, forteller Smart Innovation Norways nyeste ansatte, Carolyn Willems.

Før sommeren ble 27-åringen fra Canada ferdig med sin mastergrad i «Innovative Sustainable Energy Engineering», som er et samarbeidsstudium mellom NTNU i Trondheim og DTU (Danish Technical University) i Danmark.

.

Spesialist på solceller

Hennes masteroppgave har tittelen: «A Technical and Economic Study on Shading Effects of PV Energy Production in Nordic Climates».

– Spesialiseringen min er solceller og solcellematerialer. Dette er et spennende sted for meg å lære mer om energisystemer og bygge kompetanse tidlig i arbeidslivet, påpeker hun.

I første omgang er Willems ansatt i en femti prosentstilling som forsker innenfor fornybar energi. Dersom det går i orden med arbeidstillatelse og visum, kan hun på sikt bli ansatt hundre prosent.

Vil lære og bidra

– Jeg gleder meg mest til å jobbe med internasjonale partnere og forskjellige mennesker i EU, kanskje til og med i Canada, og utvikle smart grid-teknologi sammen, røper forskeren.

Hun beskriver seg selv som nysgjerrig og ivrig etter å komme i gang med arbeidslivet.

– Jeg er jo fersk og veldig klar for å begynne med noe nytt. De siste to årene med masterstudiene, har det vært mange nye ting å lære og mye reising. Jeg har lyst til å fortsette med det, suge til meg all lærdom og erfaring jeg kan, og bidra til et bedre samfunn, understreker Carolyn Willems og smiler.