Derfor har de valgt å ha kontorplass hos SPIN: – Gründermiljøer har en egen energi

Å være en del av et større fellesskap har mange fordeler. Når fokuset i tillegg er framoverlent, ambisiøst og innovativt, er det flere bedrifter som har funnet veien til det nyetablerte kontorfellesskapet SPIN – allerede før den offisielle lanseringen.

– Noe slikt finnes ikke her fra før, og jeg ser mange fordeler for oss ved å være en del av dette.

Uttalelsen kommer fra Jens Petter Skaug, daglig leder og tech-gründer. Han har tatt med seg bedriften og kollegene sine i Digleefy til Stjernebygget i Sarpsborg. Den gamle administrasjonsbygningen til industrigiganten Borregård er totalrenovert og framstår i splitter ny drakt.

Det nye konseptet heter Sarpsborg Innovasjon, forkortet til SPIN, og tilbyr alt et moderne kontorfellesskap bør inneholde.

Møterom, restaurant og kantine, treningsrom, kopirom, fleksible kontorplasser og ikke minst – en egen koordinator som har i oppgave å blant annet være rådgiver og veileder for medlemsbedriftene, rekruttere nye medlemmer, markedsføre kontorfellesskapet, bygge nettverk, arrangere ulike arrangement, implementere nye verktøy, systemer og utstyr for medlemmene samt utføre ulike administrative oppgaver for fellesskapet.


– Jeg brenner for gründermiljøet

Teknologiselskapet Digleefy er en av de første medlemsbedriftene, og de føler at SPIN vil di dem de riktige rammene for videreutvikling av bedriften.

Jens Petter Skaug gleder seg til å bli en del av det innovative og framoverlente fellesskapet som skal etableres under SPIN.

– Jeg brenner ekstremt for gründermiljøet. Det er en egen energi i det, og vi jeg vil være med på å skape et slikt miljø i Sarpsborg, sier han.

Kollegene Emil Olai Tødenes og Johanne Eikå Bergill er enige og gleder seg til å benytte seg av fleksimulighetene SPIN tilbyr.

– Vi har fått et godt inntrykk så langt. Selv om vi signerte kontrakt før vi vet hvem alle de andre aktørene er, er vi positive til intensjonen og målsettingen med SPIN, sier de.

Større fellesskap, økt fleksibilitet, flere fasiliteter og en utmerket personalrestaurant er noen av stikkordene trioen fra Digleefy framhever.

– Her kommer vi i kontakt med andre tech-bedrifter, likesinnede gründere og innovative ansatte, så dette er ikke annet enn vinn-vinn for alle parter, konstaterer Skaug.


Fikk både kontor og lager

En annen som har vært på plass i SPIN siden før sommeren, er Svenn Christoffersen. Han driver konsulentfirmaet Teknimek AS som leverer tjenester og produkter til industribedrifter. I kundeporteføljen har han blant annet Kronos Titan, Jøtul, Nortura, Borregård, Nordic Paper og Nexans.

Svenn Christoffersen. FOTO: Anja Lillerud

– Det er flere grunner til at jeg valgte SPIN. En av de viktigste var at jeg fikk dekket behovet for lager i tilknytning til kontorplassen. Det har vært vanskelig å finne andre steder, påpeker han.

Ellers bidro det sosiale aspektet, tilgang på kantine og gode leiepriser til at Christoffersen valgte å satse videre fra Stjernebygget i Sarpsborg.

Det er solide aktører som står bak initiativet SPIN. Innovasjon Norge, Inspiria Science Center, Smart Innovation Norway, Blender Collective, Vingulmark Eiendom, Sarpsborg kommune og Sarpsborg næringsforening har gått sammen om å skape kontorfellesskapet som skal «tilby det beste miljøet og fellesskapet for vekst i Sarpsborg».

Smart Innovation Norway har arbeidsgiveransvaret for koordinatoren som har fått tittelen «Community Manager», og Sandra Widlund er nyansatt i stillingen.

Hun har stor tro på at SPIN blir en suksess.

– Vi sikter mot å være en frontfigur innen kommersialisering av bærekraftig teknologi i det norske startup-miljøet. SPIN skal bygge et miljø der medlemmer har gjensidig nytte av hverandre og kan ta del i hverandres reise, og vi ønsker både startups, investorer, etablert næringsliv, akademia, forskning og offentlig sektor med på laget, sier hun.

Video fra SPIN Sarpsborg

TRENGER DU KONTORPLASS?

Ta kontakt med SPIN for mer informasjon.

LANSERING

Den offisielle lanseringen av SPIN skjer tirsdag 23. august.

Tid: Kl. 15-17

Sted: Hjalmar Wessels vei 10, 1721 Sarpsborg

Meld deg på hos spinsarpsborg.no

INITIATIVTAKERNE TIL SPIN:

  • Innovasjon Norge
  • Sarpsborg kommune
  • Inspiria Science Center
  • Blender Collective
  • Vingulmark Eiendom
  • Sarpsborg Næringsforening
  • Smart Innovation Norway