HJELPER SKOLEUNGDOM: Gründerbedriften DropBy har vokst fram på bare sju måneder. Kvartetten består av Erik Thoresen (fra venstre), Lorenzo Ruscelli, Mohammed Adeysey og Matias Heggdal. (Begge foto: Lars Martin Bøe)

«DropBy, so you don’t drop out»

Fire gründerspirer står bak det flunkende nye konseptet DropBy, som skal hjelpe elever med å fullføre videregående skole. Nå takker de PANGSTART.

Av Mari Kristine Buckholm, 28. juni 2017

– PANGSTART har hjulpet oss med å spisse vårt forretningskonsept, og vi har fått muligheten til å lære av dyktige investorer og entreprenører. Programmet har virkelig gitt oss en pangstart i prosessen med å gå fra konsept til robust forretningscase.

Dette er ordene til DropBy-gründer og daglig leder Lorenzo Ruscelli. Både han og medgründerne, økonomiansvarlig Mohammed Adeysey, markedssjef Erik Thoresen og produktutvikler Matias Heggdal, er bachelorstudenter på innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold (HiØ).

.

Gratis og digital leksehjelp

– DropBy skal hjelpe skoleungdom å mestre faglige og sosiale utfordringer mer effektivt ved at vi setter ressurser i samspill. Vi supplerer dagens undervisning med en kvalitetssikret mentorordning basert på frivillig engasjement, som er gratis for eleven, forteller Ruscelli.

Konseptet går altså ut på å sette elever i kontakt med mentorer via en nettbasert kommunikasjonsplattform. Mentorene er stort sett høgskolestudenter og målet er å hjelpe ungdom med å fullføre videregående skole på en god måte.

– Det viktigste er at vi tilbyr en arena som kobler elevene med mentorene. På sikt håper vi at dette skal bli en norgesledende mentorordning, som bidrar til å bedre den norske folkehelsen, røper den daglige lederen.

.

Pilotprosjekt i Halden

De unge gründerne deltok i PANGSTART denne våren og har allerede blitt medlem av Smart Inkubator hos Smart Innovation Norway, samt inngått en samarbeidsavtale med Halden kommune. Avtalen går ut på at DropBy får kjøre et pilotprosjekt i Halden, med oppstart til høsten.

– Vi hadde ikke kommet så langt på sju måneder uten PANGSTART. I nærmeste framtid vil vi begynne å teste og komme nærmere full funksjon, sier utvikler Heggdal. Han håper produktet vil bli ferdigutviklet i løpet av året.

For å nå målet om å tilby en ledende mentorordning, har DropBy-gründerne laget er treårsplan. Først vil de inngå samarbeid med relevante nærkommuner.

– Nå som vi har fått på plass Halden kommune som kunde, er fokuset å sørge for at pilotprosjektet vårt blir bra og gjøre de riktige tingene der. Deretter vil vi gå videre til Østfold fylkeskommune. I løpet av det tredje året, er planen å utvide til Sverige, forteller daglig leder Ruscelli.

.

Vant innovasjonskonkurranse

Ideen bak DropBy oppstod for øvrig gjennom innovasjonskonkurransen «Innovation LAB» i regi av Drivhuset AS – som de fire HiØ-studentene vant.

– Fredrikstad kommune presenterte problemstillingen «hvordan kan vi bedre folkehelsa i Fredrikstad?», forteller Ruscelli. Resultatet, og svaret, ble DropBy. Og navnet falt seg helt naturlig, skal vi tro kvartetten:

– «DropBy, so you don’t drop out». Det var tanken, sier Ruscelli og smiler.

Om PANGSTART
  • Det intensive forretningsprogrammet er gratis og tilbys av Smart Inkubator-avdelingen hos Smart Innovation Norway.
  • Programmet er for bedrifter i startfasen og går over seks uker, vår og høst.
  • Gjennom veiledning individuelt og i fellesskap, får deltakerne hjelp til å konkretisere sitt forretningskonsept, utvikle sin forretningsmodell og igangsette implementering.
  • PANGSTART arrangeres for tredje gang kommende høst.
  • I fjor høst deltok sju bedrifter, og det ble rekruttert fem nye oppstartsbedrifter til Smart Inkubator.
  • Denne våren meldte hele 40 søkere seg. 12 av dem fikk plass i programmet.