En halv million euro fra Nordic Climate Facility betyr at inkubatorselskapet kan utvide sin virksomhet i Afrika, og kommer til å ansette flere nye medarbeidere.

Av Mari Kristine Buckholm, 18. juni 2018

– Dette er en stor milepæl for oss

Solar Village landet sin første store finansiering:

GIVENDE JOBB: Peter Legats start-up Solar Village hjelper småbønder i Afrika ved hjelp av smarte solenergiløsninger. Nå har inkubatorselskapet landet en halv million euro i finansiering. (Foto: Mari Kristine Buckholm)

– Dette er vår første større funding, noe som gir oss finansiell sikkerhet i 30 måneder framover. Det betyr at vi kan fokusere fullt og helt på gjennomføring, og ikke bare å overleve, sier Solar Village-gründer Peter Legat lattermildt.

Selskapet hans ble etablert i 2013 og er blant de første inkubatorselskapene Smart Innovation Norway knyttet til seg. Nylig ble det klart at de er et av få heldige selskaper som har fått tildelt den generøse summen på 500 000 euro til videre utvikling av sin virksomhet fra Nordic Climate Facility.

.

– En milepæl

Pengene fra ble vunnet i konkurranse med 140 prosjekter i Norden. 25 av disse ble plukket ut og bedt om å sende inn hver sin fulle søknad om finansiell støtte.

– Til slutt fikk 13 selskaper finansiering, og vi var en av dem. Det kjennes veldig, veldig godt og er en stor milepæl for oss, røper Legat.

Solar Village utvikler, produserer, distribuerer og finansierer solenergiløsninger skreddersydd for afrikanske småbønder, og har som formål å forbedre deres økonomiske utbytte.

– Pengene vi har fått skal gå til prosjektet i Zambia, og oppskalere det vi allerede gjør der. Vi vil for eksempel utvide fra én til tre provinser i Zambia, og ansette flere nye mennesker.

Givende arbeid

Det dreier seg i første omgang om følgende stillinger: Operations and Sales Manager, Finance Manager, Human Development Facilitator og Project Manager.

– Vi ser etter smarte mennesker, som ikke er redde for å hoppe i det og jobbe i en start-up i Afrika! Det er et fantastisk eventyr å være med på; vi har en unik forretningsmodell og det kan bli veldig stort, sier Legat.

– I tillegg er du med på å forme fremtiden. Vi ser påvirkningen det har på bøndene, og det er svært givende. Du trenger ikke stå opp om morgenen og lure på hvorfor du gjør det du gjør.

.

Takker Smart Innovation Norway

Legat legger ikke skjul på at det å være en del av Smart Inkubator hos Smart Innovation Norway har betydd mye for Solar Village sin ferd og utvikling.

– Gjennom min mentor, Tor Ø. Frydenberg, har jeg fått hjelp til å finne riktig retning og ta gode avgjørelser på veien. Dessuten får man tilgang til et stort nettverk, og det har vært et viktig anker, forteller gründeren.