I februar starter Lorenzo Ruscelli (26) som prosjektleder/trainee hos Smart Innovation Norway. Han skal først og fremst bidra med å løfte PANGSTART til neste nivå.

Av Mari Kristine Buckholm, 11. januar 2018

– En fin type som passer godt inn i miljøet

Smart Innovation Noway styrkes med nok et nytt fjes:

GLEDER SEG: Torsdag ble 26 år gamle Lorenzo Ruscelli fra Fredrikstad ønsket velkommen til Smart Innovation Norway. Han skal kombinere studier på høgskolen med en 50 prosent stilling som prosjektleder/trainee i selskapet. (Alle foto: Mari Kristine Buckholm)

– Første gang jeg var her, merket jeg at dette var en annerledes bedrift enn alle jeg har hatt med å gjøre tidligere. Smart Innovation Norway tør å bryte Janteloven, stikke seg fram og ha ambisjoner. Gjennom PANGSTART fikk jeg beviset på at selskapet leverer. Jeg ønsker å jobbe med de beste, sier tidligere PANGSTART-vinner og DropBy-gründer, Lorenzo Ruscelli.

Nå skal 26-åringen, som til daglig studerer innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold, bidra til å gjøre det intensive gründerprogrammet PANGSTART enda bedre.

.

– IT er nøkkelen

I løpet av det kommende året vil han inneha en 50 prosent stilling som prosjektleder/trainee hos Smart Innovation Norway, og arbeidsoppgavene dreier seg i hovedsak om PANGSTART.

– Jeg skal fungere litt som en junior, lære av rådgiverne i Smart Inkubator og bistå på forretningsutvikling, forteller Ruscelli.

– I tillegg ønsker jeg å lære mer om IT. Trender som Big Data, IoT og Blockchain er alle basert på IT. Jeg tror det blir nøkkelen i framtiden, og jeg har lyst til å lære hvilke muligheter IT gir for verdiskaping i organisasjoner og samfunnet for øvrig, legger han til.

Modig og uredd

Jon-Vidar Knold, leder for NCE Smart Energy Markets og Smart Inkubator, røper at han ikke var i tvil da Ruscelli tok kontakt i fjor høst.

– Vi trenger folk som både vil og tør å ta en utfordring. Lorenzo er en av dem. Han er modig og uredd, og jeg skal innrømme at jeg ble svært imponert over både han og DropBy da de var med i PANGSTART, skryter Knold.

.

Råest i landet

Han håper bachelorstudentens egne erfaringer fra programmet vil hjelpe PANGSTART-teamet til å optimalisere programmet ytterligere for fremtiden.

– Han vet hvilke styrker og svakheter, utfordringer og muligheter som ligger i programmet. Jobben hans er egentlig å være litt kritisk til hvordan vi gjennomfører det. Slik at vi hele tiden finpusser konseptet vårt. Det skal være det råeste inkubatorprogrammet i Norge, forhåpentligvis snart også internasjonalt, påpeker Knold. Som gleder seg til å få med nok et fremadstormende talent på laget.

– Det blir veldig bra å få Lorenzo om bord. Han er en fin type som passer godt inn i miljøet!