Olav og Mats er nyansatte hos Smart Innovation Norway:

– Et visst forventningspress, men det er morsomt også

Mens Olav Henrik Skonnord med sin rykende ferske master fra NTNU skal jobbe med energisystemer og nasjonal forskning, skal Noroff-student Mats Mathisen sørge for at selskapets datasikkerhet holder toppklasse.

Av Mari Kristine Buckholm, 12. august 2020

– I masteroppgaven min skrev jeg om forbrukerfleksibilitet og «peer-to-peer trading». Jeg lagde et lite nabolag som jeg optimerte, og det passet veldig bra med de kvalifikasjonene som Smart Innovation Norway søkte etter til denne stillingen, forteller en smilende Olav Henrik Skonnord. Han legger til:

– Etter at jeg ble tipset om utlysningen av min veileder, leste jeg meg opp om hva selskapet drev med og det virket veldig spennende.

27-åringen fra Oslo er nyutdannet sivilingeniør innen energi og miljø ved NTNU i Trondheim og traff blink med sin jobbsøknad til Smart Innovation Norway – hvor han hadde sin første dag som forsker innen energisystemer mandag 3. august.

Relevant fagkombinasjon

Skonnord blir en del av teamet som jobber med nasjonale forskningsprosjekter.

– Vi er allerede i gang med mitt første prosjekt. I tillegg skal jeg jobbe 40 prosent mot klyngepartner eSmart Systems som utleid konsulent, forteller han.

Skonnord (bildet) legger ikke skjul på at han er spent på hva som møter ham i sin aller første jobb etter endt utdannelse, men tror han kan bidra med kunnskap om elkraft og kompetanse innen programmering og optimering.

– Den kombinasjonen er nok min sterkeste side. Det at jeg har jobbet med nettopp det Smart Innovation Norway etterspurte i masteroppgaven min, legger jo et visst forventningspress på meg – men det er morsomt også, sier forskeren og ler.

Han legger kjapt til:

– Førsteinntrykket mitt er at det er mange dyktige folk her, som også er veldig imøtekommende. Jeg har blitt tatt godt imot!

Tar datasikkerhet på alvor

En annet nytt fjes hos Smart Innovation Norway etter sommerferien, er Mats Mathisen. Haldenseren er i gang med sitt siste år ved Noroff i Kristiansand, hvor han studerer digital etterforskning (Digital Forensics).

Mathisen er ansatt som Cyber Security Intern hos Smart Innovation Norway og skal hjelpe til med å forbedre IT-sikkerheten i organisasjonen.

– Det er en super mulighet, veldig interessant og helt perfekt for meg i den retningen jeg ønsker å gå, kommenterer Mathisen (bildet).

I tillegg til bachelorgraden han er i ferd meg å fullføre, har han også åtte år bak seg som ansvarlig for radio- og IT-systemer i forsvaret.

– Jeg har alltid interessert meg for IT-sikkerhet på organisatorisk nivå. Der det er mye å hente. I dag skorter ofte datasikkerheten fordi man ikke har de nødvendige rutinene eller dokumentasjonen på plass, forteller Mathisen.

– Mye å hente

Han tror at Smart Innovation Norway blant annet har mye å hente på bedre samhandling mellom avdelingene.

– Det jobbes mye på tvers av systemer, deriblant Sharepoint, Dropbox, Teams, Jira og Hubspot. Hvis man klarer å samkjøre bedre, vil informasjonsflyten gli lettere, og da er det enklere å sørge for god datasikkerhet, påpeker praktikanten.

Hans første oppgave er å forberede Smart Innovation Norway på en såkalt ISO 27001-sertifisering, som viser at bedriften har truffet nødvendige tiltak for å beskytte sensitiv informasjon mot uautorisert adgang og endringer.

Oppdateringer