Italienske Luca Saracino vil erobre Norge med sitt selskap Iflexio og dets løsninger for å beskytte seg mot konsekvensene av elektromagnetisk stråling.

Av Mari Kristine Buckholm, 2. februar 2018

– Folk flest er ikke klar over farene ved å bruke telefonen

Vil øke oppmerksomheten rundt elektromagnetisk stråling:

ENGASJERT: Iflexio-gründer Luca Saracino utvikler løsninger som beskytter befolkningen mot elektromagnetisk stråling. (Foto: Mari Kristine Buckholm)

– Det handler om alt det vi ikke ser. Elektromagnetisk stråling er overalt og vi bruker slike enheter hver dag til å kommunisere med. Telefonen er én av dem, men langt fra den eneste, sier Luca Saracino, grunnlegger og daglig leder av firmaet Iflexio.

Saracino er opprinnelig fra Italia, selskapet hans er Paris-registrert og produktene hans er allerede på markedet i Spania. Nå har Saracino flyttet til Halden og Norge, hvor selskapet hans har blitt en av Smart Innovation Norways Smart Inkubator-bedrifter.

.

Tilbyr løsninger

– Mitt håp er å øke oppmerksomheten rundt farene ved slik stråling også her til lands, røper han.

Blant enhetene som mottar og sender signaler i hjemmet, og som Saracino oppfordrer innbyggerne til å beskytte seg mot, er trådløse rutere, datamaskiner, TV-er – til og med smartklokker.

– Folk flest vet ikke nok om hva inntoget av alle disse produktene som vi har blitt så avhengige av, betyr. Mitt budskap er at det finnes løsninger og måter å beskytte seg på, legger han til.

.

«Maling» som beskytter

Blant annet tilbyr Saracinos selskap en type maling som stenger strålingen ute fra rommet som er malt med dette produktet.

– Du kan for eksempel dekke soverommet med denne «malingen», og deretter male en annen farge over. Dette vil holde den elektromagnetiske strålingen ute og stenge for mobilsignaler. Det vil si at du bør legge igjen telefonen din på utsiden, forklarer Saracino.

Han understreker at det ikke bare er i hjemmet vi bør ta forholdsregler, men også utendørs.

– Bare se på alle antennene på hustak rundt omkring. Vi kan ikke lenger rømme unna.

Brenner for budskapet

Saracino ønsker ikke bare å utvikle produkter som beskytter mot potensielt skadelig stråling, men er vel så opptatt av å spre informasjon om hva elektromagnetisk stråling er, hvor den finnes og hva det betyr for verden og menneskene som lever i den.

– Det er gjort undersøkelser og forskning som viser i hvor stor grad ulike typer og nivåer av elektromagnetisk stråling er skadelig og/eller kreftfremkallende, men jeg tror ikke så mange er klar over dette – eller bryr seg. Jeg mener det ikke gjøres en god nok jobb fra myndighetenes side for å spre budskapet, påpeker Saracino.

Som rett og slett har tatt saken i egne hender.

– Jeg vil overbevise folk om at vi er nødt til å ta forholdsregler. I alle fall til vi vet mer om hvilke konsekvenser strålingen har, for i dag vet vi ikke hvor vi er på vei, avslutter han.

Om Iflexio

  • Iflexio ble grunnlagt i 2013 av italienske Luca Saracino, en erfaren programvareingeniør med telekommunikasjon som spesialisering.
  • Hensikten med Iflexio var å øke oppmerksomheten rundt menneskeskapt stråling.
  • Det Paris-registrerte selskapet, som også har et kontor i Halden (Norge), tilbyr huseiere og virksomheter nyskapende løsninger for beskyttelse mot elektromagnetisk stråling.
  • Blant løsningene som tilbys, finnes både personlige gjenstander og byggematerialer som i stor grad reduserer ufrivillig eksponering for elektromagnetiske felt.

Les mer: https://www.iflexio.com/