Vinneren av vårt aller første PANGSTART-løp og nå inkubatorbedrift, DropBy, stakk av med prisen for beste forretningsplan under årets NM for Studentbedrifter.

Av Mari Kristine Buckholm, 25. juni 2018

– Utrolig gøy å få lønn for strevet

BESTE FORRETNINGSPLAN: Vår inkubatorbedrift DropBy stakk av med gjev pris under NM for Studenbedrifter. Kvartetten består av Erik Thoresen (fra venstre), Lorenzo Ruscelli, Mohammed Adeysey og Matias Heggdal. (Foto: Lars Martin Bøe)

– Følelsen av å vinne noe er alltid god! Det føles som vi har fått belønning for den harde jobben vi har lagt ned, kommenterer Lorenzo Ruscelli, daglig leder i studentbedriften DropBy, som 12. juni ble kronet til vinner av Norges beste forretningsplan under NM for Studentbedrifter 2018.

Mesterskapet ble avholdt i regi av Ungt Entreprenørskap. 21 utvalgte kvalifiserte studentbedrifter fra hele landet deltok, og de konkurrerte i åtte ulike kategorier:

 • Norges beste Studentbedrift i samarbeid med Ferd 2018
 • Beste forretningsplan i samarbeid med Nordea 2018
 • Beste innovative bedrift i samarbeid med Orkla 2018
 • Beste næringslivsarbeid i samarbeid med NHO 2018
 • Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroup 2018
 • Beste økonomistyring i samarbeid med Visma 2018
 • Beste sosiale entreprenør 2018
 • Beste profilering og markedsføring 2018

Det var høyt kompetente personer fra organisasjons- og næringslivet som satt i juryen, mens prisene ble delt ut av samfunns- og næringstopper.

.

Brukte lærdom fra Smart Inkubator

– Vi har jobbet veldig mye med forretningsplanen vår. Etter å ha snakket med brukere og kunder, har vi endret den hele veien – helt fram til to dager før NM, røper Ruscelli. Og legger til:

– Vi brukte alt vi har lært av teori og praksis fra næringslivet, deriblant nyttig lærdom som inkubatorbedrift hos Smart Innovation Norway.

Selve konkurransen gikk ut på å presentere, eller «pitche», sin forretningsmodell og -plan foran juryen.

– Vi fikk svært gode tilbakemeldinger. Begrunnelsen for at vi til slutt vant, var at forretningsplanen var «straight to the point» og konkret, akkurat som juryen ønsker. Den var realistisk; vi hadde tatt høyde for risiko og den viste potensial for god lønnsomhet, forteller Ruscelli.

«Tinder» for leksehjelp

Forretningsideen bak DropBy-suksessen baserer seg på en gratis digital kommunikasjonsplattform (app) som spleiser skoleelever, prmært på videregående- og høyskole-nivå, med mentorer.

– Litt flåsete sagt, er det Tinder for leksehjelp. For eksempel: Du går på videregående skole og sliter med dårlige karakterer i matte. Du tenker at «hvis ikke jeg snart får det til nå, dropper jeg ut».

– Da åpner du bare DropBy-appen og skriver inn hva du trenger hjelp til. Vipps, så er du i kontakt med en mentor som kan hjelpe deg med både matte og studieteknikk, forklarer Ruscelli.

.

Ideen lever videre

DropBy knytter med andre ord elever i kontakt med private leksehjelp-organisasjoner, og fylkeskommunen tar regningen.

– Det er det som er unikt, påpeker DropBy-lederen. Siden det snart er to år siden studentbedriftens oppstart, vil DropBy etter hvert avvikles, mens gründerne drar videre på nye eventyr.

– Men vi har drevet med produkttesting på elever, og det finnes en betaversjon av appen. Så ideen lever videre, forsikrer Ruscelli og smiler.

Inkubatorbedriften DropBy vant NM i tøff konkurranse:

Om NM for Studentbedrifter 2018
 • NM for Studentbedrifter 2018 ble arrangert 11.-12.juni 2018 i Næringslivets Hus, Majorstuen, Oslo.
 • 21 utvalgte kvalifiserte studentbedrifter fra hele landet deltok.
 • Høyt kompetente personer fra organisasjons- og næringsliv satt i jury. Prisene ble delt ut av samfunns- og næringstopper.
 • Vinneren av Norges beste Studentbedrift 2018 representerer Norge i JA-YE Enterprise Challenge i Riga, Latvia, 25.-26.juni 2018.

Les mer hos ue.no