Forrige uke arrangerte Smart Innovation Norway, i samarbeid med Simula og Gründergarasjen på Fornebu, for første gang Inkubatorforum – og det ble en suksess.

Av Mari Kristine Buckholm, 19. juni 2018

– Til syvende og sist handler det om å skape tillit og relasjoner mot kunden

OPPSTARTSHJELP: Gründerne som deltok på Inkubatorforum forrige fredag satt sammen i grupper og forflyttet seg mellom fire ulike arbeidsstasjoner med forskjellige problemstillinger å løse. (Foto: Smart Innovation Norway)

– Samlingen var veldig bra organisert. Jeg fikk snakket med og utvekslet erfaringer med de andre inkubatorbedriftene og veilederne, noe som var veldig nyttig. I tillegg fikk jeg innblikk i hvordan andre selskaper jobber og hva de tenker rundt salg, sier Lars Andreas Kolflaath, gründer i inkubatorbedriften Sino-Nordic.

Fredag gikk nemlig Inkubatorforum av stabelen for aller første gang – som samler gründere og startup-selskaper til felles erfaringsutveksling og nyttige tips for videreutvikling av sine konsepter og produkter.

.

Målrettet og systematisk

Det var også en god blanding av konsulenter, veiledere og salgseksperter på plass for å dele av sin kunnskapsbase.

– Jeg lærte at man skal aldri undervurdere viktigheten av å jobbe målrettet og systematisk med salg. At salg er en metodikk som alle kan lære seg, men at alle må finne sin egen vinkling. Til syvende og sist handler det om å skape tillit og relasjoner mot kunden, forteller Kolflaath. Han legger til:

– Videre lærte jeg om viktigheten av å implementere bruken av CRM-verktøy tidlig, selv om selskapet kun er i startfasen.

Fruktbart samarbeid

Inkubatorforum er et samarbeid mellom Smart Innovation Norway og Gründergarasjen hos Simula, og ble avholdt i deres lokaler på Fornebu.

– Vi samarbeider fordi vi har teknologi, forskning og innovasjon til felles. Å bygge et bredt og solid nettverk med relevante samarbeidspartnere i dette området er viktig for oss, og bidrar til at både våre medlemmer og Smart Innovation Norways medlemmer lettere kan interagere med hverandre, kommenterer prosjektkoordinator i Gründergarasjen, Freyja Jørgensen. Hun var svært fornøyd etter vel gjennomført program på fredag:

– Inkubatorforum har for oss og våre medlemmer bidratt til nyttig faglig påfyll og inspirasjon utover det vi allerede tilbyr av tjenester. Det er en tilrettelagt møtearena der våre gründere kan treffe andre likesinnede og kanskje finne en ny sparringspartner eller to, påpeker Jørgensen.

.

Flere samlinger i året

Planleggingen av neste Inkubatorforum er allerede i gang, og målet er å holde to-tre slike samlinger i året.

– Målet er å tilby en møteplass for våre startup-selskaper, hvor de i en uformell setting kan deler erfaringer, ideer og knytte kontakter med andre gründere i samme situasjon. Vi kommer også til å ha et inspirasjonsinnlegg på hver samling; denne gangen var temaet «Hvordan skaffe betalende kunder?», forteller Jon-Vidar Knold, leder for Smart Inkubator hos Smart Innovation Norway.