Denne høsten har Smarte Byer & Samfunn-avdelingen vår signert samarbeidsavtaler med nye, interessante aktører. De siste i rekka er Evolve Arena, Nordic Edge EXPO, IKT Norge og Osloregionen.

Av Mari Kristine Buckholm, 19. oktober 2018

Inngår Smart City-samarbeid med flere nye partnere

SAMARBEID: I september var Smart Innovation Norway medarrangør på Nordic Edge EXPO i Stavanger. (Foto: Privat)

– Smart Innovation Norway har blitt medarrangør av Evolve Arena, som er den nye smart by-satsingen til Norges Varemesse på Lillestrøm. Det er en ny «Future City Expo» og fokuserer i år på byplanlegging og fremtidens mobilitet, forteller Hilde Marie Wold, seniorrådgiver i Smarte Byer & Samfunn-avdelingen hos Smart Innovation Norway.

Evolve Arena er en nystartet møteplass for smart by-konseptet og gjennomføres i 2018 fra 5. til 6. desember.

– Som medarrangør kan Smart Innovation Norway tilby gode priser til sine partnere. Ta kontakt med oss om det er ønskelig å bli med til Evolve Arena i år, oppfordrer Wold.

.

Inspirasjon og bekreftelse

I tillegg til nysatsingen Evolve Arena, var Smart Innovation Norway også i år medarrangør på Nordic Edge EXPO.

Konferansen gikk av stabelen 25. til 27. september i Stavanger, og leverte mange gode foredrag og interessante utstillere.

– Vi hadde et roligere opplegg nå enn i fjor og kunne dermed få mer tid til å snakke med utstillere og delta på foredragene, forteller seniorrådgiver i Smarte Byer & Samfunn-avdelingen hos Smart Innovation Norway, Marianne R. Kahrs.

– Og det var helt topp, for vi kunne reise hjem med inspirasjon og bekreftelse på at det vi gjør er helt i tråd med det som var fokus der, røper en fornøyd Kahrs.

.

Mennesker i sentrum

Nordic Edge EXPO ble avholdt for tredje gang, og slagordet var «smart with a heart» – som innebærer at man ikke må glemme at det er mennesker fremtidens samfunn designes for.

Nordic Edge EXPO arrangeres av Nordic Edge AS, som er et non-profit selskap som jobber for å gjøre Stavanger-regionen til Nordens fremste smartregion. Selskapet er også en av hovedaktørene bak Smart City Innovation Cluster i Stavanger.

Kunnskap om digital transformasjon

I løpet av høsten har Smart Innovation Norway også inngått samarbeid med IKT Norge for å styrke sine satsinger innen smarte byer og samfunn og digitalisering i landet vårt.

– Avtalen bidrar til å øke deling av kunnskap og kompetanse om digital transformasjon i smarte byer og samfunn-arbeidet, og er et positivt bidrag i vårt nettverk, kommenterer Thor Moen, leder for Smarte Byer & Samfunn hos Smart Innovation Norway.

IKT Norge er en uavhengig organisasjon for IKT-næringen i Norge, og jobber for utvikling og bruk av digitale løsninger for å styrke norsk økonomi og innbyggernes muligheter.

– Bakgrunnen for avtalen er Smart Innovation Norway og IKT Norges ønske om å jobbe med gründerskap, innovasjons- og prestasjonskultur hos sine partnere og miljøer, med fokus på bærekraftig vekst og en smart fremtid, forklarer Moen.

.

– Svært interessant kompetansemiljø

Som om ikke det var nok, har Smart City-teamet attpåtil signert en fersk samarbeidsavtale med Osloregionen. Avtalen støtter opp om Osloregionens innsatsområder, som satsingen på areal, transport, klima/miljø, samt styrking av næringsklyngene.

– Smart Innovation Norway er et svært interessant kompetansemiljø og er en ressurs i arbeidet som gjøres med internasjonal profilering av regionen, sier spesialrådgiver Eva Næss Karlsen i sekretariatet for Osloregionen. Hun legger til:

– Byrådsleder Raymond Johansen inviterer hele Osloregionen til å være med på markeringen av Oslos status som europeisk miljøhovedstad i 2019. Vi ønsker å benytte denne statusen til å styrke regionens næringsmiljøer, og Smart Innovation Norway er svært relevant i denne sammenheng. Vi ser fram mot et godt samarbeid!