Etter å ha deltatt på Web Summit i Lisboa, sitter Fácil-gründerne igjen med tonnevis av inspirasjon, nye bekjentskaper og ikke minst; en haug møteavtaler med investorer fra hele verden.

Av Mari Kristine Buckholm, 19. november 2018

Fácil imponerte under verdens største teknologikonferanse

GIGANTISK: Alexander W. Richter og Andreas Løseth, grunnleggerne av oppstartsbedriften Fácil, ble overveldet av all oppmerksomheten de fikk på verdens største teknologikonferanse, Web Summit. (Foto: Privat)

Investorene stod i kø:

Web Summit samler over 70 000 deltakere fra over 170 ulike land over tre dager i Lisboa. Teknologikonferansen består av totalt tre fulle dager med foredrag, presentasjoner, «live» demonstrasjoner, profesjonelle stands fra blant andre IBM, Google og Volkswagen, samt pitchekonkurranser for startups innenfor kategoriene Alpha, Beta og Growth – etter hvor i selskapsløpet man er.

– Det å komme inn på Web Summit er ganske overveldende. Det er fire gigantiske haller, fulle av stands og scener. Alle hallene, eller paviljongene, inneholder opptil flere store scener med kjente foredragsholdere og én «pitchescene» som er for de oppstartsselskapene som konkurrerer, forteller Alexander W. Richter, CEO og grunnlegger av Fácil.

.

Fikk mye oppmerksomhet

Oppstartselskapet fra Norge kom gjennom nåløyet og ble plukket ut blant 20 000 søkere til å være ett av de 160 selskapene som fikk pitche under årets konferanse.

Fácil skulle i ilden allerede den første dagen og var i gruppen som startet pitcheballet. Sammen med sju andre selskaper i deres «batch», konkurrerte de om å bli Årets Pitch. Det var til sammen 20 slike batcher som pitchet gjennom dagen, fordelt på fire scener.

– Vi gjorde det veldig bra på scenen og fikk overraskende mye oppmerksomhet i etterkant. Det stod investorer og ventet på siden av scenen for å snakke med oss, og slik var det gjennom hele Web Summit, røper Richter.

Ivrige investorer

De neste dagene gikk med til å få med seg foredrag, stå på stand, og møte investorer og potensielle kunder.

– Vi møtte blant annet en investor fra India som hadde lest om oss før vi ankom Lisboa og var bestemt på å investere i Fácil før han hadde truffet oss personlig. Vi hadde et veldig hyggelig møte med han, og han ble ikke noe mindre bestemt på å investere i oss etter dette. Han sa rett ut at «jeg håper dere lar meg investere pengene mine i Fácil», forteller grunnleggeren fornøyd.

Så populære var Fácil at det stod lange køer utenfor deres stand for å snakke med dem til enhver tid. Det var ikke bare investorer som tok kontakt; selskapet satt også igjen med en lang potensiell kundeliste med hoteller fra hele verden.

– Så fort vi forklarer vår visjon, er de med oss fra første stund. Det er ikke til å stikke under stol at Web Summit samler rubbel og bit innenfor teknologi, og mye av det krever nesten en doktorgrad for å forstå hva de virkelig gjør. Derfor skiller Fácil seg ut og blir et «lett bytte» for investorer, sier Richter og smiler.

.

– Utrolig kul opplevelse

Resultatet er at Fácil nå er i tett dialog med investorer fra Russland, Brasil, India og Danmark, som er interesserte i å investere alt fra €300.000 til €10.000.000

– Vi er imidlertid veldig opptatte av å hente såkalte «Smart Money» og ikke bare hoppe dit pengene gror mest. Det er en fin situasjon å være i, at vi kan være selektive og «kresne» når det kommer til å hente penger. Vi ser imidlertid også fordelene med å få inn penger fort for å kunne ansette flere folk og kunne starte i flere nye markeder samtidig, påpeker Fácil-sjefen.

Han legger til:

– Web Summit var en utrolig kul og lærerik opplevelse. Nye bekjentskaper, potensielle kunder og pengesterke investorer er selvfølgelig noen av de kontaktene vi kommer til å ta godt vare på i tiden fremover. Ingenting er skrevet i stein før en kontrakt er signert og vi regner derfor alt som måtte komme som en ren bonus.

Om Fácil

  • Grunnlagt av Andreas Løseth (til venstre) og Alexander Weiss Richter i oktober 2016
  • Appen lar deg sjekke inn og ut, låse opp rommet med mobilen og bestille alt som tilbys på hotellet gjennom én og samme plattform
  • Ønsker å redusere antall plastnøkler og bidra til papirløse resepsjoner
  • Gründere og selskapets 15 ansatte eier 83 prosent, resterende eies av eksterne investorer
  • Har fullført to emisjoner og avslutter sin tredje emisjon i januar 2019

Les mer: getfacil.com