Introduserte nye klyngepartnere:

– Klyngen gir legitimitet, mulighet til å samarbeide med andre og få hjelp

Torsdag holdt Smart Innovation Norway for første gang «Introduksjon av nye klyngepartnere» i Simulatorsenteret. Hensikten er å bli bedre kjent på tvers av selskapene.

Av Mari Kristine Buckholm, 20. mai 2019

I løpet av arrangementet på Remmen Kunnskapspark i Halden torsdag ettermiddag, fikk de nyeste partnerne i næringsklyngen NCE Smart Energy Markets presentert seg selv og sine produkter/løsninger. I tillegg fikk de et innblikk i hvilke forretningsområder/avdelinger som finnes hos Smart Innovation Norway, samt hva de forskjellige kan tilby.

– Dette er en del av onboarding-prosessen som vi nå har for nye klyngemedlemmer. Vi gjør det av tre grunner: Vi ønsker at klyngepartnere skal bli bedre kjente med hverandre, vi ønsker at Smart Innovation Norways ansatte skal bli bedre kjent med klyngemedlemmene og vi ønsker at klyngemedlemmene skal bli bedre kjent med alle avdelingene våre – og hva vi kan tilby, forteller Victoria Næss Jensen, prosjektkoordinator i Smart Innovation Norway.

Innovasjonsselskapet leder næringsklyngen NCE Smart Energy Markets, som består av over 70 medlemsbedrifter innenfor feltene smart energi, smarte byer og digitalisering. I 2019 har klyngen blitt styrket med flere nye medlemmer.

.

«Frontrunner» innen elektronikk

– Vi ville være med i klyngen fordi det er et kjempespennende konsept. Dessuten har vi i Nordcad samme mål for norske gründere og startups som Smart Innovation Norway, og vi ønsker å følge med på teknologimarkedet, sier Ole Martin Odland, Key Account Manager i Nordcad AS, en av de nye klyngepartnerne som presenterte seg i Simulatorsenteret torsdag forrige uke.

Nordcad leverer programvare til å utvikle og designe elektronikk, primært kretskort, og er i dag Nordens største leverandør av verktøy til elektronikkutvikling. Blant annet leverer selskapet ECAD-løsninger til elektronikkindustrien i Danmark, Norge, Island og Færøyene.

– Vi ønsker å være helt i front i teknologiutviklingen av elektronikkmarkedet. Da må vi være med i ulike miljøer og finne ut av hvor vi kan hjelpe, slik at vi kan innovere norsk elektronikkutvikling, påpeker Odland (bildet).

Han opplevde introduksjonsdagen i Simulatorsenteret som svært nyttig og gleder seg til å samarbeide med både Smart Innovation Norway og de andre klyngemedlemmene i tiden som kommer.

– Det var spennende å høre på de andre partnerne og jeg fikk for eksempel vite en del nytt om Smarte Byer & Samfunn-avdelingen og hvordan vi kan være med i deres prosjekter, forteller han.

Møtte likesinnede

Også Geir Westgaard i oppstartsselskapet Product Office var fornøyd etter å ha fått muligheten til å presentere seg selv og sin bedrift, og også bli bedre kjent med de andre.

– Jeg tror det er kjempeviktig som startup at vi får vist hva vi driver med, slik at alle i klyngen og Smart Innovation Norway vet hva vi driver med. Og motsatt. Det er den eneste måten du kan komme deg videre på, knytte kontakter og bli med i prosjekter, kommenterer Westgaard (bildet).

Product Office hjelper kunder med å ta ideer til profitable produkter. Det gjør selskapet ved å digitalisere hele produktets livssyklus fra A til Å. Fra fødselen av et produkt, i form av en idé, til det blir tatt av markedet, følger Product Office opp hele prosessen.

– Klyngen gir legitimitet og en mulighet til å samarbeide med andre og få hjelp. Som startup kan du ikke gjøre alt selv; du må ha hjelp til markedsføring, med investorer og kundekontakt. Det er kjempenyttig, og i tillegg er det inspirerende. Du møter likesinnede som brenner for det de driver med. Dette er noe av det kuleste du kan jobbe med, tenker jeg, sier Westgaard.

.

Verdifullt innblikk

Prosjektkoordinator Næss Jensen kan fortelle at dette var første gangen Smart Innovation Norway samlet nye klyngepartnere i NCE Smart Energy Markets til en slik felles introduksjon.

– Vi har fått mange nye medlemmer i 2019 og det var naturlig å samle alle på én dag i stedet for å ha enkeltmøter med dem, som vi har hatt tidligere. Tanken er å gjøre dette igjen, røper hun, og legger til:

– Jeg har inntrykk av at de fleste syns det har vært verdifullt å få et bedre innblikk i hva som tilbys under hvert forretningsområde.