ENGASJERTE KONGELIGE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk en innføring i innovasjon og mulighetene for framtida fra Smart Innovation Norways administrerende direktør, Ole Gabrielsen. (Foto: Stein Johnsen)

Kronprinsessen ble fascinert av framtidsrettede Smart Innovation Norway:

Da kronprinsparet ble presentert for hvordan Smart Innovation Norway og klyngen jobber sammen, var de kongelige høyhetene svært engasjerte og stilte flere spørsmål.

Av Mari Kristine Buckholm, 31. august 2017

– Her må det være spennende å jobbe!

Under sitt besøk hos eSmart Systems og Smart Innovation Norway på Remmen Kunnskapspark onsdag 30. august, fikk kronprinsparet en introduksjon til og et innblikk i Smart Inovation Norways unike innovasjonsplattform.

.

Vertikal innovasjon

Kronprinsessen la ikke skjul på at hun likte det hun hørte fra administerrende direktør Ole Gabrielsen.

– Jeg fortalte hva som kjennetegner innovasjon i miljøet vårt, og hvordan vi i større grad fokuserer på vertikal innovasjon i stedet for horisontal. Det vil si at vi er mer opptatt av, i stedet for å lage flere biler, hvordan vi kan lage en selvkjørende bil, forteller Gabrielsen.

.

«Spennende jobb»

Han gledet seg over at kronprinsessen viste så stor interesse og røper at hun stilte både mange og gode spørsmål underveis.

– Hun spurte blant annet om hva kunstig intelligens kan gjøre for oss borgere, og hvordan det vil påvirke næringslivet og samfunnet for øvrig, sier han.

Og legger til at kronprinsessen etterpå utbrøt at det måtte være svært spennende å jobbe hos en så framtidsrettet bedrift som Smart Innovation Norway.