Marianne er ny prosjektkoordinator hos Smart Innovation Norway:

– Jeg håper å bidra ved å gjøre en reell forskjell

Marianne Jansson Bjerkman begynte som prosjektkoordinator hos Smart Innovation Norway i mai. Da hun så stillingsutlysningen, var hun ikke i tvil om at jobben var som skapt for henne.

Av Mari Kristine Buckholm, 17. juni 2019

– Jeg har jobbet med innovasjon i næringsmiddelbransjen, har pedagogikk i naturfag og har jobbet med utdanning for bærekraftig utvikling, og da jeg så den stillingsutlysningen her tenkte jeg «Wow, det høres dødsfett ut!», sier Marianne Jansson Bjerkman med et bredt smil. Hun fortsetter:

– Det var inngangen. Jeg ser hvor stor utfordringen er for de små aktørene å jobbe med de store innovasjonsprosjektene, tenke langsiktig og jobbe med forskning og utvikling. Ofte er ikke ressursene der, og det å få jobbe med å bygge broer mellom forskningsmiljøer, næringslivet, utdanning og innbyggerne tiltaler meg veldig.

«Edderkoppen»

Jansson Bjerkman er ansatt som prosjektkoordinator i et ti måneders vikariat i avdelingen NCE Smart Energy Markets og kommer til å være en del av Smart Innovation Norway fram til mars 2020. Etter halvannen måned i den nye jobben har hun rukket å bli varm i trøya, og røper at hun trives godt med varierte arbeidsoppgaver.

– Det går på kommunikasjon, bidra til å drive fram prosjekter og jobbe med innovasjon, men også intern jobbing med å bygge organisasjonen innenfra gjennom ulike administrative oppgaver. Det er både utviklende og gøy! I tillegg får man god kontakt med alle på arbeidsplassen, fordi man sitter litt som en edderkopp med så mange funksjoner, forteller prosjektkoordinatoren.

Vil gjøre en forskjell

Marianne Jansson Bjerkman beskriver seg selv som nysgjerrig. Hun er glad i å lære nye ting og liker utfordringer. Sammen med sin mann og to barn bor hun i Halden og trives godt.

– Jeg er glad i familielivet og på fritida går det både i strikking og trening – men jeg er også veldig glad i å jobbe, understreker hun og smiler.

I jobben som prosjektkoordinator i Smart Innovation Norway håper Jansson Bjerkmann å kunne bidra med både sin kompetanse og bakgrunn, men først og fremst ønsker hun å gjøre en reell forskjell i prosjektene hun jobber med.

– Jeg vil drive prosjektene fremover, bidra til nettverksbygging og sørge for at klyngemedlemmene våre føler at de får noe ut av å jobbe sammen med oss. På det personlige planet håper jeg å lære mye nytt, noe jeg allerede har gjort. For eksempel har jeg fått innsikt i hvordan man jobber med virkemiddelapparatet og hvordan det fungerer fra innsiden når man jobber i grensesnittet mellom forskning og utvikling, sier hun.