Charlotte Aschim er grunnlegger og CEO av oppstartsselskapet som har gått fra idé til vellykket globalt selskap på under ett år. Fortellingen om den eventyrlige og lærerike reisen til TotalCtrl, er èn av mange gode grunner til å delta på årets Partnerkonferanse.

Av Mari Kristine Buckholm, 12. oktober 2018

Meld deg på Partnerkonferansen 2018 og møt kvinnen bak startupkometen TotalCtrl

– En tredjedel av all mat vi produserer, havner i søpla. Dette er helt unødvendig og mye av årsaken til dette er at vi ikke har god nok kontroll på produktinformasjon fra start til slutt. Matsvinn er et globalt problem som enkelt kan reduseres med teknologi, forteller Charlotte Aschim.

Og nettopp dette er bakgrunnen for hennes startup, TotalCtrl. Selskapet som har gått fra en enkel idé til et internasjonalt marked, begynt å tjene penger og bygget et fantastisk kompetent lag på under ett år.

.

Mottatt flere priser

– I dag er TotalCtrl er et globalt, digitalt detaljhandelsselskap, rangert sammen med Amazon og Walmart. Vi utvikler software som hjelper dagligvarebutikker med å eliminere matsvinn ved å spore utløpsdatoer, forteller Aschim.

I løpet av sin korte levetid, har TotalCtrl rukket å bli utnevnt til en av de mest inspirerende europeiske matsvinnaktørene, vinner av GreenTech Challenge 2018, invitert til å pitche på Google-scenen i California og mottatt et personlig brev fra en norsk prins for sitt bidrag til samfunnet.

Under NCE Smart Energy Markets’ Partnerkonferanse i Halden 21. november 2018 kommer blant andre Charlotte Aschim for å fortelle hvordan hun og hennes team har jobbet for å komme dit de er i dag.

.

Timing og miljøbevissthet

Hun lister selv fire gode grunner til å høre hennes historie under konferansen. Du får innblikk i:

  • Hvordan gå fra idé til topp globalt selskap på under ett år
  • Teknologibedrifter ledet av kvinner
  • «Impact» som et av hovedmålene
  • Hvordan ta rollen som industriekspert i både inn- og utland, og hvordan skape suksess internt og eksternt

Vil du lære hvordan du lykkes som gründer på global basis?

.

– Jeg tror ikke det kun er én grunn til at vi har gjort det så bra, men en kombinasjon av team, problem, løsning, penger, timing, kunder og lidenskap, påpeker gründeren.

Hun trekker spesielt fram timingen og miljøperspektivet:

– En av de kanskje største grunnene til at selskap lykkes er timing, og det har vært en soleklar faktor for oss. FNs bærekraftsmål går direkte på reduksjon av matsvinn, matbransjen har signert en avtale om reduksjon av matsvinn og de fleste i industrien har KPI-er som går direkte på reduksjon av matsvinn. Hittil er det manko på teknologiske løsninger for å redusere matsvinn, og her kommer TotalCtrl inn!

.

Nøkkelen er lidenskap

I tillegg har teamet vært smarte i forhold til bruken av penger, og sikret at selskapet begynte å tjene penger så fort som overhodet mulig. Aschim røper at de har hatt fokus på at verdien av det de gjør er større enn kostnaden.

– Vi har et problem som må løses og en løsning som har store fordeler for både planet, mennesker og økonomi. Dette har gjort det enklere for oss å få «proof of concept», bemerker hun.

Sist, men ikke minst, skal du lykkes som oppstartsselskap, må du gå «all in»:

– Jeg mener at du må elske det du gjør; du må ha lidenskap for både de store og små delene av å bygge et firma. Det kommer opp- og nedturer, og du må sikre at du har «drive» til å fortsette, er beskjeden fra en av de som har klart det, Charlotte Aschim.

VIDEO: Charlotte Aschim er grunnlegger og CEO av TotalCtrl, som har gått fra idé til internasjonalt marked på under ett år. I november kommer hun til Partnerkonferansen 2018 for å fortelle hvordan.