Vegard Fjellklang Paulsen er ansatt som produsent i Nordic Media Lab, mens forretningsutvikler Bjørn Harald Hansen skal bidra til økt verdiskaping for selskapet.

Av Mari Kristine Buckholm, 10. oktober 2017

Møt Smart Innovation Norways nyeste tilskudd

NYE FJES: Produsent Vegard Fjellklang Paulsen (til venstre) og forretningsutvikler Bjørn Harald Hansen skal bidra på hver sin måte hos Smart Innovation Norway. (Foto: Mari Kristine Buckholm)

– Kongstanken er at jeg skal bidra til å gjøre oss i stand til å leve fint videre den dagen NCE-statusen opphører, og pengene derfra forsvinner. Det er det fundamentale her, sier Bjørn Harald Hansen, Smart Innovation Norways ferske forretningsutvikler.

Han har rukket å bli godt kjent med selskapet og næringsklyngen gjennom sin tidligere arbeidsgiver, Varde Hartmark, som også er en del av NCE Smart Energy Markets.

– Vi engasjerte oss i klyngen, og jeg var blant annet med på NCE-søknaden og bidro en del inn mot PANGSTART, forteller Hansen.

.

Skal øke omsetningen

Da han sluttet i Varde Hartmark, startet han selskapet Ontogeny Group AS sammen med tre andre partnere.

– Ontogeny betyr utvikling av et levende vesen, fra unnfangelse til moden alder. Det er akkurat det vi gjør, jobber med utviklingen av selskaper. I forlengelsen av dette, ble jeg spurt om jeg ville ta en rolle som forretningsutvikler hos Smart Innovation Norway, røper Hansen.

Som nå er ansatt som nettopp forretningsutvikler på deltid, og vil være på plass på Remmen to dager i uken i minst ett år.

– Mitt formål er å øke omsetningen i hele organisasjonen, ikke minst med tanke på Smart City, hvor vi tror potensialet er aller størst, forklarer Hansen.

.

Konkrete planer

Og han har allerede noen konkrete planer for hvordan det skal gjøres:

– Det ene er betydelig å øke omsetningen av Simulatorsenteret, og få opp utnyttelsesgraden der. Vi vil gjøre det om til en skikkelig innovasjonslab, satse mer på å bruke det mot næringslivet og selge det kommersielt.

Når det gjelder selskapets Smart City-satsing, har Hansen stor tro på å koble denne mot eSmart Systems’ teknologiplattform, slik at Smart Innovation Norway blir mindre avhengig av å selge timer.

– Antall folk og timer blir en slags begrensing. Vi bør heller satse på å selge teknologibaserte løsningsleveranser som vi utvikler sammen med eSmart Systems. Der ser vi muligheter, understreker Hansen.

.

– Spennende sted

Vegard Fjellklang Paulsen er også ny hos Smart Innovation Norway denne høsten, og er ansatt i Nordic Media Lab som produsent.

– Først og fremst er det et spennende sted å jobbe, sier Paulsen om valget av arbeidsgiver.

Han er egentlig utdannet lydtekniker fra Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), men har prøvd seg på det meste og har opparbeidet seg bred erfaring.

.

Teknikkglad «potet»

– Jeg har jobbet med filmproduksjon, laget eventvideoer, vært lydtekniker i Hotel Cæsar og vært programleder for Sonen i TV2, for å nevne noe. Jeg er like mye på kamera som lyd og er veldig interessert i teknikk. Derfor er det helt naturlig for meg å jobbe her, forteller Paulsen.

Han omtaler sin stilling hos Nordic Media Lab som en kombinasjon av produsent og «potet».

– Potet fordi det er en del tekniske oppgaver som må løses, og de gjør jeg gjerne, påpeker han og smiler.

Paulsen sitter i styret form Lyd- lys og bildeforeningen (LLB), som arrangerer messe i Telenor Arena annethvert år, og har tidligere hatt styreverv i Nordic Sound Symposium.

Bjørn Harald Hansen

  • Forretningsutvikler hos Smart Innovation Norway.
  • Utdannet siviløkonom med master i internasjonal business fra Handelshøyskolen i Bergen og Köln. I tillegg er han autorisert finansanalytiker.
  • Har blant annet jobbet med forretningsutvikling i Tomra-konsernet. Han har bred rådgivningserfaring fra PA Consulting Group og Varde Hartmark.

Vegard Fjellklang Paulsen

  • Produsent hos Nordic Media Lab, en del av Smart Innovation Norway.
  • Utdannet lydtekniker fra Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS).
  • Bred erfaring fra mediebransjen og har blant annet jobbet hos Mediability Norway. I tillegg har han vært lydtekniker i Hotel Cæsar og programleder for Sonen i TV2, samt jobbet mye med filmproduksjon og laget eventvideoer.