Tidligere PANGSTART-deltaker og nåværende klyngepartner Fácil lanserer denne uken sin hotellapp. Fredriksten Hotell i Halden er det aller første hotellet som tar i bruk appen.

Av Mari Kristine Buckholm, 12. mars 2019

– Utrolig glade for at de tør å satse på oss

Fácil lanserer appen som gjør hotelloppholdet enklere:

– Det har vært en lærerik reise. Vi har testet og utviklet produktet over tid, fått tilbakemeldinger fra hotell, kunder og brukere. Denne appen er resultatet, sier gründer og CEO i Fácil, Alexander Weiss Richter.

Våren 2017 deltok oppstartselskapet i Smart Innovation Norways intensive akseleratorprogram PANGSTART. Denne uken var Fácil-gründeren på plass på Fredriksten Hotell i Halden, hvor oppstartsselskapets rykende ferske hotellapp nå er klar til bruk.

– Vi ønsker å være med på utviklingen og syns Fácil-appen er et svært spennende konsept. Derfor sa vi ja til å ta denne i bruk og være førstemann ut, forteller hotellsjef Marianne Olsen.

Sjekk inn og ut selv

Ideen bak appen er først og fremst å gjøre inn- og utsjekk enklere og mer effektiv, og på den måten redusere kø og venting.

– Min medgründer Andreas Løseth og jeg hadde en visjon om å gjøre hoteller enklere og fjerne en del standardiserte prosesser. Ved hjelp av appen kan man selv sjekke inn og ut, betale for oppholdet og potensielt åpne rom uten nøkkel, forklarer Richter.

Appen er tilgjengelig i Appstore og klar til nedlastning for hotellets gjester, som ved booking vil få nødvending informasjon og mulighet til å velge om de vil benytte seg av den.

– Vi ønsker å være med på det nye som skjer, men det er også viktig for oss å beholde kontakten med kunden. Det vil vi klare ved å tilpasse appen, samtidig som den vil lette jobben i resepsjonen, påpeker Olsen. Hun legger til:

– Appen gjør det i tillegg mulig å informere om og selge andre tilbud som hotellet har, og det hadde vi kanskje ikke klart å gjøre på andre måter i forkant av at gjestene kommer.

FREMTIDENS INNSJEKK: Fredriksten Hotell blir det første hotellet som tar i bruk Fácils unike app. Her tester hotellsjef Marianne Olsen og Fácil-gründer Alexander W. Richter at mobilappen fungerer. (Foto: Mari K. Buckholm)

Viktig milepæl

Veien fra et lovende startup-selskap med en god idé til faktisk lansering i et marked er ingen dans på roser. Det krever hardt arbeid, pågangsmot og tålmodighet.

Slik har det også vært for Fácil. Richter legger ikke skjul på at teamet har gått mange runder og fått flere nei fra hotell som liker ideen, men ikke helt tør å være først ut.

– Vi er utrolig glade for at Fredriksten Hotell tar denne sjansen og tør å satse på oss. Vi hadde aldri fått dette til uten dem. Det er en viktig milepæl for Fácil, understreker Richter.

Hotellsjef Olsen er innrømmer at hun er spent på hvordan appen og tilbudet vil bli mottatt, men tror det vil være naturlig for mange av hotellets faste gjester, som bor der uke etter uke og vet når frokosten er, å ta i bruk appen.

– Det er vanskelig å forutse hvordan markedet vil respondere. Når vi kommer over sommeren med høytrafikk og masse belegg, kan vi gjøre oss noen tanker. Det blir veldig spennende å se, avslutter hun.

Slik fungerer Fácil-appen

  • Sjekk inn fra hvor som helst og dropp køen
  • Få tilgang til rommet ditt ved å holde smarttelefonen inntil dørlåsen
  • Bestill tjenester fra der du er og få disse levert til din posisjon
  • Du får spesielle tilbud via appen
  • Har du spørsmål, kan du kommunisere disse via appen
  • Sjekk ut når du vil og betal via appen

Les mer: getfacil.com