Nå kan du trygt levere fra deg husnøkkelen din

Gjennom Smart Innovation Norways intensive PANGSTART-program, har gründerbedriften Easypick skutt fart. Ideen? Lei ut boligen og del nøklene trygt via pick-up-points og en app.

Av Mari Kristine Buckholm, 26. juni 2017

– Konseptet er enkelt. Skal du leie ut bilen eller boligen til turister, eller har behov for å dele nøkler med enten venner og familie, kan du ved hjelp av en app og en nøkkelchip levere fra deg og hente nøklene på nærmeste pick-up-point, for eksempel en kiosk, uten å tenke på når det passer for den andre parten, forteller gründer og tjenestedesigner Ingrid Koefoed.

.

Klart for markedet

Sammen med Jan Kristian Strømsnes og Lars Andreas Pedersen startet hun nøkkelutvekslingstjenesten Easypick i fjor høst. Alle tre driver med Airbnb og har erfart at det ofte dukker opp utfordringer knyttet til overlevering av nøkler, spesielt i Oslo.

– Det er gjerne vanskelig å planlegge når man kommer og når man eventuelt kan hente nøkkelen. Da en av oss kom over en 7-Eleven som var greie nok til å oppbevare nøkler i isbokser og konvolutter og deretter levere dem ut til de som skulle låne dem, skjønte vi at dette var en skjult tjeneste – altså en tjeneste som ikke var satt i system, forklarer Koefoed.

– De som jobbet der fortalte at det var utfordrende å skulle ta ansvar for og håndtere så mange nøkler, men at de gjerne ville hjelpe kundene sine. Disse tilbakemeldingene kombinert med våre egne Airbnb-erfaringer gjorde at vi bestemte oss for å gjøre noe med det.

.

Fikk gründerhjelp

Og gjennom PANGSTART kom de i gang. Hurtiginkubatorprogrammet tilbys av Smart Inkubator-avdelingen ved Smart Innovation Norway og er et seks ukers intensivt gründerprogram som kjøres både på våren og høsten.

Alle med en god forretningsidé kan søke om plass. I løpet av de seks ukene vil en tilpasset ekspertgruppe hjelpe til med å utvikle og teste deltakernes ideer, og klargjøre dem til presentasjon for et profesjonelt investorpanel.

GRÜNDER: Tjenestedesigner Ingrid Koefoed startet nøkkelutvekslingstjenesten Easypick sammen med Jan Kristian Strømsnes og Lars Andreas Pedersen i fjor høst. (Foto: Mari Kristine Buckholm)

– Vi kom over PANGSTART og tenkte: «Dette må vi bare være med på». Vi hadde en idé som vi hadde ruget på siden 2013 og som vi trodde på, røper tjenestedesigneren. Hun fortsetter:

– Den hjelpen vi fikk var gull verdt og vi hadde enorm utvikling i løpet av de seks ukene. Mot slutten hadde vi spesifisert ideen og allerede begynt å programmere. Det betyr utrolig mye å ha noen forventer noe av deg!

.

Anonymt og trygt

Nå er produktet deres klart for markedet og Easypick-terminaler er allerede utplassert og tatt i bruk ved flere utvalgte kiosker, butikker og kaféer i Oslo-området.

– Tjenesten gir deg mulighet til å legge fra deg nøkkelen på en lokasjon i nærheten av deg, som både sikrer nøkkelen, gir informasjon om når den ble levert, når den ble hentet, samt kommuniserer en hentekode til den som skal hente nøkkelen, forteller Koefoed.

– Skulle man miste nøkkelen, er det mulig å levere den til nærmeste pick-up-point, hvor de registrer chippen og eieren får beskjed via appen. Og ikke minst, nøkkelens eier er anonym, forsikrer hun.

Koefoed forklarer at kioskene som har sagt ja til å være pick-up-points, har et sikkert nøkkelskap i stål som er plassert bak betjeningen i kassen.

Nå ser trioen etter andre byer med behov for tjenesten de har utviklet.

Hva er PANGSTART?

  • I løpet av 6 intensive uker vil en tilpasset ekspertgruppe hjelpe til med å utvikle og teste deltakernes forretningsidé.
  • Gjennom veiledning individuelt og i fellesskap, får teamene hjelp til å konkretisere sitt forretningskonsept, utvikle sin forretningsmodell og igangsette implementering.
  • I tillegg får hvert team profesjonell trening i å presentere idéen for relevante interessenter.
  • Programmet avsluttes med investorpitch for et investorpanel.

Les mer og meld deg på PANGSTART

Slik fungerer Easypick

  • Skaff deg en Easypick-nøkkelchip. Den kan kjøpes på nærmeste pick-up-point for 49,-.
  • Registrer chippen i terminalen hos nærmeste pick-up-point og lever nøklene.
  • Last ned Easypick-appen (gratis) på din smarttelefon. Da får du tilgang til Easypick Free.
  • Du får en unik hentekode i appen som du sender til mottakeren.
  • Det registreres automatisk i appen når nøkkelen blir hentet og levert.

Les mer på www.easypick.no