Håvard brenner for å hjelpe gründere:

– Finnes ikke en stilling som kan by på mer læring, variasjon og motivasjon

Som nyansatt Lead Advisor i Smart Innovation Venture, har Håvard Windstad ansvaret for mentorprogrammet og kvaliteten på rådgivingen som tilbys oppstartsselskapene. Den utfordringen tar han på strak arm.

Av Mari Kristine Buckholm, 26. april 2021

– Jeg har fulgt med på økosystemet for oppstartsbedrifter og har lagt merke til dette spennende miljøet i Halden. Da det ble en nøkkelrolle ledig i Venture, var det ikke tvil om at jeg måtte søke! Personlig kan jeg ikke tenke meg noe morsommere enn å få jobbe som mentor og rådgiver for talentfulle og ambisiøse gründere som ønsker å skape nye jobber, sier Håvard Windstad, nylig ansatt som Lead Advisor i Smart Innovation Venture.

Han legger til:

– Det finnes ikke en stilling som kan by på mer læring, variasjon og motivasjon, så smilet går nesten rundt om dagen.

Kjent med gründerlivet

Windstad (bildet) har selv erfaring fra oppstartselskaper og som engleinvestor, noe som har gitt ham stor respekt og ydmykhet for jobben gründerne har tatt på seg.

– Jeg vet akkurat hvor mye krefter det tar og hvordan bekymringene, risikoen og gleden ved å lykkes kjennes på kroppen. Det tror jeg er et godt utgangspunkt. I tillegg har jeg jobbet en årrekke i reklame- og mediebyrå og fått anledning til å jobbe med mange av de dyktigste kundene og fagpersonene innen markedsføring, mediestrategi og markedsanalyse, forteller han.

Jobben som Lead Advisor innebærer ansvar for mentorprogrammet og kvaliteten på rådgivingen som gis til oppstartsselskapene i Venture-porteføljen. Det betyr at Windstad vil jobbe intensivt med noen av selskapene samtidig som han får ta del i et mentorfelleskap med mange engasjerte rådgivere med hver sin spisskompetanse.

– Felles for de fleste selskapene vi jobber med er at de jobber med digitale tjenester med et globalt potensial og med fokus på positive samfunnsbidrag i form av omstilling. Jeg gleder meg også til en mer aktiv rolle i oppstartsmiljøet i Norge generelt, sier rådgiveren.

Imponert over kvaliteten

I løpet av sin første måned som ansatt i Smart Innovation Norway, har Windstad brukt tiden til å bli kjent med porteføljeselskapene og oppstartsbedriftene som deltar i Launchpad Startup-programmet.

– Jeg er virkelig imponert over kvaliteten på team og ideer jeg har møtt så langt. Hos selskapet er det dedikasjonen i forhold til bærekraft som fascinerer aller mest. Det gjøres mye spennende forskning her og jeg gleder meg til å lære mer om klyngene innenfor anvendt kunstig intelligens og smart energi.

Håvard Windstad beskriver seg selv som nysgjerrig og søkende av natur, noe som preger ham både i jobb og ellers.

– Jeg er glad i reiser, musikk og foto. Har vært heldig nok til å få en livspartner fra Sør-Amerika som har gitt meg kultur, språk, barn og en utvidet familie i Ecuador, Colombia og Chile. Jeg trives godt på tur og på kjøkkenet med et glass vin mens det putrer i grytene, oppsummerer Smart Innovation Norways nye Lead Advisor med et bredt smil.

Oppdateringer