NY I ARBEIDSLIVET: Nyutdannede Jostein Danielsen hadde sin første arbeidsdag som forsker hos Smart Innovation Norway mandag 16. august.

Forskningsavdelingen har fått et nytt tilskudd:

– Det var ikke vanskelig å ta avgjørelsen

Jostein Danielsen fra Narvik flyttet 1500 kilometer for å jobbe som forsker innen anvendt kunstig intelligens hos Smart Innovation Norway i Halden.

Av Mari Kristine Buckholm, 27. august 2021

– Jeg har tatt utdannelse innen «applied computer science» og der fikk jeg sjansen til å jobbe med litt forskjellige ting, blant annet kunstig intelligens, datasimuleringer og teknisk programmering. Det var veien jeg ville gå. Å starte karrieren i et forsknings- og innovasjonsselskap er en bra match for meg, og en god mulighet til å videreutvikle seg, forteller Jostein Danielsen, nyansatt forsker innen anvendt kunstig intelligens hos Smart Innovation Norway.

Han fullførte sin master ved UiT Norges arktiske universitet, Narvik, rett før sommeren og var mer enn klar for å teste ut kompetansen sin i arbeidslivet. Selv om det innebar å forflytte seg 1500 kilometer sørover.

– Det var ikke vanskelig å ta avgjørelsen om å flytte, legger han til med et smil.

Etter å ha blitt tipset om jobbmuligheten av Bernt Bremdal, professor ved UiT og seniorrådgiver hos Smart Innovation Norway, sendte Danielsen en søknad og ballen begynte å rulle.

Rett fra studier til jobb

Forskeren hadde sin første arbeidsdag mandag 16. august og har rukket å få et godt inntrykk av både selskapet og kollegene.

– Jeg syns det er en veldig spennende overgang fra studier til jobb. Det er mye nytt som skjer og mange prosjekter å sette seg inn i. Nå handler det om å finne sin måte å jobbe sammen med de andre som er her, sier han.

Som forsker innen anvendt kunstig intelligens skal Danielsen først og fremst jobbe med nasjonale forskningsprosjekter, og han håper å bidra med sin matematiske og datarelaterte bakgrunn.

– Jeg ser kanskje ting fra en litt annen synsvinkel, og jeg er god til å sette meg inn i nye ting. Innenfor data er det noe nytt å sette seg inn i hele tiden, påpeker han.

Trigges av kunstig intelligens

Hvorfor nettopp fagfeltet kunstig intelligens tiltaler ham så sterkt, syns Danielsen det er vanskelig å sette ord på.

– Det handler om automatiseringen som skjer i mange bedrifter og næringslivet; den er veldig interessant. Vi er inne i en teknologisk revolusjon, og det er spennende å lære om de ulike delene i det og bruke teknologien for å løse virkelige problemer.

Danielsen påpeker at utviklingen skjer så raskt at det er vanskelig å henge med, at det stadig dukker opp nye bruksområder for kunstig intelligens – og det er nettopp det han trigges av.

Som kollega anser han seg som en person som det alltid går an å snakke med, som ønsker å yte sitt beste til enhver tid og som stadig er villig til å lære noe nytt. For noen år siden bestemte han seg for eksempel for å lære seg å spille piano, og deretter bassgitar.

– Musikk er en veldig fin interesse å ha på fritiden, og noe jeg definitivt vil fortsette med, sier forsker Jostein Danielsen.

Oppdateringer