Onsdag 13. februar la Haldens ordfører, Thor Edquist, sitt månedlige frokostmøte med næringslivet til Simulatorsenteret på Remmen. Hele 75 deltakere møtte opp for å lære mer om kunstig intelligens.

Av Mari Kristine Buckholm, 14. februar 2019

Ordføreren: – Viktig at vi fremsnakker Haldens unike AI-miljø

– Det var to helt fantastiske timer som viser at vi i Halden er verdensledende på flere områder når det gjelder digitalisering, kommenterer Edquist.

Ordførerens frokostmøte er en møteplass for næringslivet, som arrangeres på ulike steder flere ganger i året. Det er Halden kommune som tilrettelegger disse arrangementene i samarbeid med lokale bedrifter. Tanken bak er at nye muligheter og nye arbeidsplasser skapes når folk snakker sammen og vet hva andre bedrifter driver med.

.

Bedrifter for fremtiden

Februarmøtet startet med en presentasjon av Smart Innovation Norway som innovasjonsbedrift og leder for næringsklyngen NCE Smart Energy Markets, før våre klyngemedlemmer eSmart Systems, IFE og Høgskolen i Østfold én etter én entret scenen og fortalte publikum hvilke muligheter som finnes innenfor kunstig intelligens (AI) og maskinlæring.

– For det første er det viktig at vi vet hva som finnes i Halden. Det er viktig å være stolt av og fremsnakke det, for dette miljøet må bli mer kjent for folk enn de har vært. Vi må ha noe å leve av i fremtiden, og da må disse miljøene vokse og utvikle seg, påpeker ordføreren.