Peter og Tomas ble kastet rett inn i en digital kontorhverdag

Peter og Tomas ble kastet rett inn i Smart Innovation Norways digitale kontorhverdag:

– Givende å jobbe sammen med en variasjon av mennesketyper

Etter et par måneder har prosjektleder Peter Andreas Prydz Gørbitz og forsker Tomas Klevmo fortsatt til gode å møte sine nye kolleger i virkeligheten, men begge er godt i gang i sine ferske stillinger hos Smart Innovation Norway.

Av Mari Kristine Buckholm, 18. mars 2021

– Innovasjon er det fagfeltet jeg har lyst til å jobbe innenfor. Jeg skrev masteroppgaven min på entreprenørskolen på NTNU og har staket ut den retningen for fremtiden. Da denne muligheten kom, var det utrolig spennende – både på grunn av fokuset på energisektoren, som er det vi skal leve av i fremtiden, men også koblingen mot kunstig intelligens, sier Peter Andreas Prydz Gørbitz (bildet) om hvorfor han ønsket å jobbe hos Smart Innovation Norway.

Imponert av kollegene

Han er ansatt i vikariat som prosjektleder for NCE Smart Energy Markets i klyngeavdelingen og hadde sin første arbeidsdag i februar. Sammen med Tomas Klevmo, som startet i januar, kom han inn i selskapet i en pandemipreget periode bestående av tomme jobblokaler og hjemmekontor – men har likevel rukket å danne seg et inntrykk av sin nye arbeidsgiver.

– Først og fremst må jeg si at jeg er utrolig imponert over mine kolleger. Det er et helt ekstremt høyt nivå på kunnskapen deres, og de deler mye. I klyngeteamet har vi svært ulike bakgrunner og alle har gjort forskjellige ting, noe jeg ser som en viktig styrke som gir oss ulike perspektiver på komplekse problemer. I tillegg synes jeg folk er veldig ålreite og inkluderende. Selv om det er via Teams, føler jeg at jeg har blitt godt kjent med folk og det setter jeg stor pris på, forteller Prydz Gørbitz.

Han har selv mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse, med spesialisering innen innovasjon og entreprenørskap.

Fra industri til forskning

Tomas Klevmo er ansatt i en nyopprettet stilling som forsker på anvendt kunstig intelligens og er utdannet sivilingeniør innen mekatronikk fra Universitetet i Agder. Han inngår i avdelingen for Forskning & Innovasjon.

– Det lokket meg å få muligheten til å utvikle samfunnsnyttige løsninger og å være med på å påvirke hva fokuset er og begrunne hvorfor, sier Klevmo.

Haldenseren kommer fra flere år i olje- og gassbransjen i Kristiansand, hvor han hovedsakelig lagde kontrollsystemer for boreplattformer, og synes det var spennende å se etter et nytt beite i hjemlige trakter da kona landet drømmejobben i Østfold.

Klevmo (bildet) skrev faktisk bacheloroppgaven sin for NCE Smart Energy Markets da han studerte elkraft ved Høgskolen i Østfold, og på den måten ble han kjent med miljøet.

– Men jeg har sett at det har skjedd en del endringer til det positive siden den gang og at selskapet har hatt vekst. Det er motiverende å bli en del av et sterkt fagmiljø som bidrar til verdiskaping, forteller han.

Klevmo kommer til å delta i flere forskningsprosjekter og vil bistå der det finnes potensial for at anvendt kunstig intelligens kan løfte løsningen som utvikles.

Gleder seg til åpent kontor

Smart Innovation Norways nyeste forsker forteller at det er forfriskende å komme til et miljø med så mange forskjellige mennesketyper og forretningsområder.

– Det er en morsom sammensetning. Jeg kommer fra ingeniørbransjen, hvor alle man jobber sammen med tenker ganske likt, mens her er det en annen kultur. Det er givende å bli eksponert for og jobbe sammen med en større variasjon av mennesker, sier han.

Både Klevmo og Prydz Gørbitz gleder seg til en tid hvor dørene til kontoret åpnes igjen og de endelig kan hilse på sine nye kolleger. I mellomtiden går det i digitale møter og skjermbekjentskaper, samt koronavennlige fritidsaktiviteter.

– Jeg husker nesten ikke mitt gamle, normale liv, kommenterer Oslo-baserte Prydz Gørbitz og ler.

– Men jeg liker godt å trene og være aktiv, både med ski, sykkel og løping. Dette siste året har det vært en viktig del av livet og en god avkobling, avslutter han.

Oppdateringer

[social_feed facebook-ids=»187649621253013″ twitter-ids=»ncesmart» twitter-hashtags=»null»]