Smart Innovation Norway har inngått inkubatorsamarbeid med Moss-baserte CWi AS. Målet er å tilby gründerspirer en skreddersydd arena for nyskaping og innovasjon.

Av Mari Kristine Buckholm, 19. februar 2018

Sammen skal CWi og Smart Innovation Norway skape de beste gründerne

Om CWi AS

  • Co-Working international (CWi) er et nytt co-working-konsept med opprinnelse i Moss (etablert i januar 2016).
  • CWis mål er å utvikle konseptet videre og ekspandere som et kjedekonsept. Planen er 20 enheter innen tre år i Norge, før man går videre utenlands.
  • I august 2018 flytter selskapet til spesialbygde lokaler på 1800 kvadratmeter, et av de gamle industribyggene etter Jernverket og Peterson-fabrikken i Moss.
  • Høegh Eiendom kjøpte seg inn i CWi i september 2017 og eier 50% av selskapet.

– Konseptet vårt er veldig samarbeidsorientert og vi ønsker å være en arena for nyskaping og innovasjon. Derfor har vi blant annet innledet et samarbeid med Smart Innovation Norway, sier Kåre Arthur Trobe, CEO & partner i CWi AS (Co-Working international).

Selskapet ble etablert i 2016 og representerer et nytt co-working-konsept med opprinnelse i Moss. CWi har som intensjon å utvikle konseptet videre og ekspandere som et kjedekonsept. Planen er 20 enheter innen tre år i Norge før man går videre utenlands.

.

– God og profesjonell aktør

– Vi anser Smart Innovation Norway som en meget god og profesjonell aktør innen inkubatorfeltet, og har innledet dette samarbeidet for å kunne tilby gründere som er tilknyttet, eller ønsker å bli tilknyttet våre steder, inkubatorprogrammer, forklarer Trobe.

Samarbeidet går blant annet ut på at Smart Innovation Norway vil være representert hos CWi på Verket i Moss på faste dager i måneden.

– Det vil bli arrangert kurs og seminarer. I tillegg vil deler av PANGSTART-programmet bli gjennomført hos oss. Dette gir Smart Innovation Norway en lokasjon nærmere Oslo. Vi ser fram til et tett og bra samarbeid i tiden framover, understreker Trobe.

Løfter fram gründere

Leder for NCE Smart Energy Markets hos Smart Innovation Norway, Jon-Vidar Knold, ser også fram til samarbeidet:

– Gründere og startups i Smart Inkubator vil få et tilbud om co-working-space flere steder på Østlandet. I tillegg blir vårt PANGSTART-program tilbudt både i Moss, Ski, Halden og Oslo. Vi gleder oss til å løfte fram flere gründere til å lykkes!