Se hele webserien “Startup in Silicon Valley”

Våren 2018 deltok oppstartsselskapet sPerformance (nå: LeadX) i Smart Innovation Norways gründerprogram Pangstart. I desember reiste CEO Tom Aas til Silicon Valley sammen med rådgiverne Salvador Baille og Lorenzo Ruscelli for å møte investorer og utforske akseleratormiljøet i verdens innovasjonsmekka. Turen har blitt til en miniserie som dokumenterer oppturene, nedturene og erfaringene som teamet høstet i Silicon Valley. Webserien består av fem episoder og er laget av Nordic Media Lab.

Her kan du se alle episodene (inkludert traileren):

Trailer: Startup in Silicon Valley

Trailer – Startup in Silicon Valley:

Ta en sniktitt på hvordan det gikk da gründer Tom Aas for aller første gang satte sine føtter i verdens teknologi- og innovasjonshovedstad, Silicon Valley.

.

Episode 1: Welcome to the Valley

Episode 1 – Welcome to the Valley:

Gründer og CEO i oppstartsselskapet sPerformance (nå LeadX), Tom Aas, reiste i desember 2018 til Silicon Valley for å møte potensielle investorer og bli kjent med akselerator-miljøet i verdens innovasjonshovedstad. Med god støtte fra rådgiverne Salvador Baille (Intelis) og Lorenzo Ruscelli (Smart Innovation Norway), utforsker og lærer Aas av den amerikanske forretningskulturen, som er ganske så annerledes enn i Norge.

.

Episode 2: The Investor

Episode 2 – The Investor:

Tom Aas skal «pitche» sitt produkt Lead X til Arne Tonning fra Alliance Venture, en stor nordisk investor i Silicon Valley. Rett i forkant får Tom vite at selskapet trenger fem millioner kroner for å utvikle produktet videre, og møtet med investoren kan derfor være kritisk for selskapets framtid. Fra Tonning får Aas høre den brutale sannheten og tar med seg nyttig lærdom: Risikoen for produktet ligger ikke i det tekniske, men i markedet. Å bygge produktet er lett, men markedet han angriper er nokså konkurranseutsatt.

.

Episode 3: The Silicon Valley Mindset

Episode 3 – The Silicon Valley Mindset:

Lorenzo Ruscelli er inkubatorrådgiver i Smart Innovation Norway og har bodd og jobbet i Silicon Valley de siste månedene for å knytte kontakter og bygge nettverk for selskapets inkubatorbedrifter og samarbeidspartnere. Ruscelli har gjort seg verdifulle erfaringer og har blant annet samarbeidet med en studentgruppe for å finne ut hva som er minste motstands vei for norske selskaper som vil utvikle forretningskonseptet sitt i innovasjonshovedstaden. I tillegg har han blitt kjent med Nathan Gold, en «pitch coach» i verdensklasse, som deler sine beste tips og triks.

.

Episode 4: To Infinity and Beyond

Episode 4 – To Infinity and Beyond:

Kontakter og nettverk. To helt sentrale stikkord om du skal lykkes i Silicon Valley. Gründer Tom Aas introduseres for «innovasjonsmekkaet» Plug & Play, som kjører over 200 akseleratorprogrammer. Før møtet med selskapets Senior Manager for International Relations, Megan Ramies, finpusser han og terper på «pitchen» sin – i håp om at det skal utgjøre forskjellen.

.

Episode 5: Until Next Time

Episode 5 – Until Next Time:

Tom Aas og hans rådgivere tar oss med på en aldri så liten Silicon Valley-historietime og oppsummerer sin lærerike reise i «fødebyen» til selskaper som Dropbox og Hewlett-Packard (HP). Vi får høre hvilke oppturer og nedturer Aas husker best, samt hvilke tanker teamet har om hva som skal skje fremover.