Halden Innovation Park huser et av Norges mest spektakulære visualiseringssentre, og kan brukes til alt fra workshops og seminarer til filmvisning og gallamiddager.

Av Mari Kristine Buckholm, 8. november 2017

– Simulatorsenteret byr på flust av muligheter!

Nå kan DU leie dette rommet:

UNIKT: Smart Innovation Norways simulatorsenter på Remmen i Halden. (Foto: Mari K. Buckholm/Stein Johnsen)

– Det er fritt fram for alle å leie, både klyngepartnere og andre i lokalområdet som trenger en arena med unike visualiseringsmuligheter, forteller Ketil Thomsen, Simulation Centre Manager hos Smart Innovation Norway.

Simulatorsenteret ligger i første etasje og ble bygget da Remmen Kunnskapspark (nå: Halden Innovation Park) åpnet i 2013.

.

Høyteknologisk og interaktivt

– Hovedhensikten er at det skal være et høyteknologisk, interaktivt senter. Vi bruker det for eksempel til simuleringer, som innebærer å sette opp storskjermer og bruke det som et kontrollrom, men også ofte til filmvisninger. I det siste har vi brukt det mye til workshops, seminarer og foredrag, sier Thomsen.

Alt dette og mer til er det fullt mulig å leie senteret for. Til og med julebord og gallamiddager har senteret blitt brukt til:

– Vi leier inn runde bord, hvite duker og pynter rommet. Da kommer virkelig storskjermen til sin rett også, som en dekorskjerm. Her kan du for eksempel ha fine stemningsbilder, bilder fra bedriften, eller animasjoner som går kontinuerlig og kan tilpasses dans og disco, røper Thomsen.

.

WOW-effekten

Det er nettopp det store, buede lerretet på 13×3 pluss 5×3 meter som gjør senteret unikt, som har gitt både den ene og den andre celebre gjesten WOW-effekt, og som er grunnen til at senteret omtales som Norges mest spektakulære visualiseringssenter.

– Skjermen har veldig god skjermoppløsning, særlig når vi viser filmer. Rommet er intimt og holder høy standard og kvalitet, både i form av lys og projektorer. Summen av alt dette er at man kan leke seg med flust av muligheter, forklarer Thomsen.

Rabatterte priser

Som nå ønsker å spre ordet om hvilke muligheter som finnes for utleie til både klyngemedlemmer og lokale aktører.

– Framover vil vi fokusere på å formidle tilbudet til samarbeidspartnere og medlemmer i klyngen vår, som får rabatterte priser, i tillegg til selskaper i nærområdet. Da går det gjerne i seminarer, foredrag, kickoffs og lanseringer, forteller han.

Det er Thomsen som er ansvarlig for senteret og er mannen å kontakte dersom man har spørsmål rundt utleiemuligheter.

– Jeg har ansvar for alt fra booking til gjennomføring, kjører teknikken og all logistikk rundt, sier han.

.

Alt fra A til Å

Det er mulig å bestille full catering med lunsj og forfriskninger, eller eventuelt litt frukt og kaffe underveis.

– Vi er litt som et konferansebyrå når det gjelder simulatorsenteret. Hvis noen vil ha en konferanse her, gjør vi alt fra A til Å. Vi får inn presentasjoner, tester og hjelper til med å lage disse i et format som gjør at man kan bruke hele den brede skjermen, forteller Thomsen.

Simulatorsenteret har plass til 120-130 mennesker i kinooppsett og rundt 100 i skoleoppsett.

– Det er mange som kommer inn og sier «Åh, så kult det var her! Dette visste jeg ikke om». De antar gjerne at det koster veldig mye å leie rommet, og vi har svært kostbart utstyr her, men det er ikke noe dyrere enn andre steder i nærområdet, påpeker simulatorsjefen.

Priser
  • Klyngepartnere: 15 000 kr. per dag (inkl. tekniker)
  • Samarbeidspartnere: 18 000 kr. per dag (inkl. tekniker)
  • Øvrige aktører: 20 000 kr. per dag (inkl. tekniker)