WOW-faktoren var høy da 30 spill- og teknologiinteresserte ungdommer inntok Simulatorsenteret på Remmen Kunnskapspark for å bli bedre kjent gjennom ulike aktiviteter, «gaming» og turneringer.

Av Mari Kristine Buckholm, 4. desember 2018

– Én ting er sikkert, lokalet var overveldende fint å være i

E-SPORT: I helga inntok nærmere 30 ungdommer Simulatorsenteret for å dyrke spillinteressen sin sammen med likesinnede. (Foto: Marius Andre Elgsaas / Thomas Gitlevaag)

Simulatorsenteret huset i helga Geeks eSport-event:

– Normalt sett sitter vi spredt over hele landet, spiller og kommuniserer over nett. Men disse eventene gir oss muligheten til å møtes ansikt til ansikt og dele kjærligheten vi har ovenfor spill, teknologi, e-sport og hverandre, forteller Thomas Gitlevaag, eier og daglig leder av Geeks eSport AS.

.

Turneringer, premier og gøy

Han arrangerer én gang hvert kvartal et event for spillsamfunnet, et voksende «community» med over 400 medlemmer som strekker seg over hele landet.

Denne gangen ble eventet arrangert i Smart Innovation Norways simulatorsenter på Remmen Kunnskapspark, og deltakerne kom fra både fjern og nær.

– I Simulatorsenteret samlet vi 30 mennesker i en felles arena for å sette «gamertag» til ansikt og bli bedre kjent. Vi arrangerte turneringer med premier, gamet sammen, kjørte ulike aktiviteter og hadde det utrolig gøy, sier Gitlevaag.

.

Unik arena for e-sport

Han er ny i Halden og jobber for å øke oppmerksomheten og interessen for e-sport i byen. Etter en busstur sammen med blant andre Halden Kulturråd og Nordic Media Lab, fikk Gitlevaag tips om å bruke Simulatorsenteret som arena for sitt neste event.

– Litt morsomt hvordan vi endte opp i et så rått lokale som selveste Simulatorsenteret, og med stor suksess. Jeg må si at dette er noe av det kuleste vi noen gang har gjort og vært med på, understreker Geeks eSport-sjefen. Han er tydelig på at senteret har stort potensial som arena for slike arrangementer:

– Jeg var meget imponert over lokalet. En gigantisk skjerm på 13×3 meter, strøm og nett i gulvet, stor scene, lys og lydanlegg, høyt under taket og akkurat passe stort. Summen gjør lokalet så og si perfekt for et mindre LAN-event. Vi er veldig fornøyde, og lokalet overgikk alle forventninger og tidligere eventer!

Deltakere i ekstase

Også blant de 30 deltakerne som hadde funnet veien til Remmen Kunnskapspark denne helga, ble kulissene den store snakkisen.

– Én ting er sikkert, lokalet var overveldende fint å være i. Vi sitter igjen med en herlig følelse etter å ha fått muligheten til å være der. Og eventet var mye bedre enn vi kunne forestille oss. Her koste vi oss fra start til slutt, kommenterer Annicken (bildet) og Stian Larsen.

– Eventet toppet forventningene igjen. Dette er et event som bare blir bedre og bedre. Jeg klarer nesten ikke vente på neste LAN! Simulatorsenteret passer veldig fint for et lite community-LAN, det er god plass og veldig moderne, påpeker Knut-Jarle Barosen.

.

Tilbud til ungdommen

– Etter å ha vært på nesten alle LAN som Geeks eSport har arrangert, var forventningene ganske høye. Dette eventet overgikk alt som har vært tidligere, noe jeg tror det skyldes at lokalet var så flott egnet til anledningen. Det var også helt fantastisk stemning blant alle deltagerne, som jeg tror bidro stort, sier Mathias Ulriksen (bildet).

Han fungerte som nettverk- og IT-assisterende og har vært med på å arrangere tre LAN-party i Halden tidligere.

– Folk kommer hit fra hele Norge for å delta, og de synes det er verdt det hver gang. Vi vil også tilby ungdommen i Halden noe å gjøre på fritiden. Det er ingen hemmelighet at Halden ligger litt bak når det kommer til muligheter for tidsfordriv. Det ønsker vi å gjøre noe med, avslutter Ulriksen.