Solceller på taket?
På innbyggerdagen var vi tilstede med standen «Smart City Spydeberg» sammen med Spydeberg kommune for å gi innbyggerne en forsmak på hva som kommer av muligheter for en mer klimavennlig tilværelse. Elsykkelen kan eksempelvis gjerne erstatte bilen i mange sammenhenger ved at du kan sykle til jobb uten å bli svett og sliten. Spydeberg kommune jobber med å få på plass ladestasjoner for både elsykler og elbiler nær jernbanestasjonen, noe som vil gi den grønne mobiliteten i området et stort løft.

På selve standen ble det en demonstrasjon av solcellepanel og de besøkende fikk informasjon om hvordan de kan produsere og selge strøm tilbake til kraftselskapet, informasjon om AMS-målere for strøm og vann, og du kunne i i tillegg smake på herlige, økologiske kanelsnurrer.

Satser på ny Smart City-konseptet
Sammen med Spydeberg kommune skal vi utvikle nye, smarte løsninger, som skal gjøre Spydeberg til et bærekraftig og godt sted å bo. «Smart City» er et verktøy for å fremskynde og trigge omstillingen til et fossilfritt og ressursbesparende samfunn med bedre tjenester for alle innbyggerne. Byer blir smarte gjennom ny og smart teknologi og med samarbeid på tvers av akademia, offentlig og privat sektor. Byer står for 75% av klimagassutslippene i EU, og Spydeberg ønsker å ta et grep om dette ved å satse på utviklingen av deres Smart City-konsept.

Store trender innen Smart City er digitalisering, Big Data og Internet of Things skaper grobunn for bærekraftige muligheter for det grønne skiftet.

Miljøuka i Spydeberg – på vei inn i det digitale, grønne skiftet

Er du en smart innbygger? Thor Moen og Ulrika Holmgren er på plass utenfor standen “Smart CIty” i Spydeberg

Ønsker du å vite mer om vårt Smart City-konsept?

Kontakt oss gjerne via info@ncesmart.com eller les mer om våre smart city-prosjekter her

Smarte innbyggere og nye energiløsninger sto i sentrum da Thor Moen og Ulrika Holmgren fra Smart Innovation sto på Smart City-stand under miljøuka i Spydeberg denne helgen. Været var upåklagelig og standen ble travelt besøkt av nysgjerrige innbyggere som enten vil lære mer om egen kraftproduksjon med solceller, eller som rett og slett ville smake på de økologiske kanelsnurrene.