Av totalt 38 søkere, ble Smart Innovation Norway valgt ut som ett av ni næringsmiljøer som er med videre i kampen om opptak til den nye ordningen Norsk katapult.

Av Mari Kristine Buckholm, 20. september 2017

Smart Innovation Norway videre i prestisjetung konkurranse

– Først og fremst er dette en ekstrem anerkjennelse, når du ser på konkurransen vi har. Det er vi stolte av. For det andre tror vi dette er noe av det viktigste man skal gjøre; få på plass de som jobber med ny teknologi og ha en lab for det, kommenterer en fornøyd administrerende direktør i Smart Innovation Norway, Ole Gabrielsen (bildet).

Som forrige uke ble invitert videre til andre trinn i søkeprosessen til Norsk katapult, et nytt initiativ i regi av Siva.

Bakgrunnen for konkurransen er de 50 millioner kronene regjeringen har satt av til etablering av testsentre for små og mellomstore bedrifter, slik at nye løsninger kan testes i industriell skala.

.

Muliggjør ny teknologi

Halden-selskapet skal dermed konkurrere med åtte andre godt kvalifiserte kandidater om den gjeve premien: Et katapultsenter som tilbyr fasiliteter for å teste, simulere eller visualisere teknologi, komponenter, produkter, løsninger, tjenester og prosesser.

– Vi ønsker ikke bare å adressere teknologi i laben, vi har også lyst til å få inn prestasjonskultur som del av en fysisk infrastruktur. Det tror jeg ingen andre har gjort systematisk, slik som vi har tenkt, sier Gabrielsen.

Han tror evnen til å kombinere ny teknologi og prestasjonskultur, samt innsikt i nye drivere og forretningsmodeller, gjør selskapet unikt.

.

Stor interesse

Nå skal Smart Innovation Norway levere et nytt og detaljert tilbud innen søknadsfristen for trinn to, som er 29. september.

Gjennom søknadsprosessen samarbeider Siva med Forskningsrådet og Innovasjon Norge om å velge ut de beste prosjektene. Endelig beslutning og tildeling skjer 20. oktober.

– Det er stor interesse blant næringsmiljøer over hele landet, og søkerne representerer et mangfold av bransjer, skriver Siva på sin hjemmeside.

Søkerne blir vurdert ut fra:

  • Hvorvidt katapultsenteret vil tilby tjenester relatert til en muliggjørende teknologi viktig for norsk næringsliv de neste årene.
  • Hvorvidt søker anses å representere den fremste kompetansen innenfor teknologiområdet i Norge.
  • Om søker vil kunne tilby små- og mellomstore bedrifter over hele landet attraktive tjenester innenfor testing, simulering eller visualisering.

Kilde: Siva

De ni kandidatene som er med videre i konkurransen, er:

.