Solar Village-gründeren møtte presidenten i Benin:

– Dette markedet kan bli det største for vårt produkt

Gründer og daglig leder i vårt inkubatorselskap Solar Village, Peter Legat, imponerte Benins president med sin unike batteriløsning.

Av Mari Kristine Buckholm, 15. april 2019

– Jeg var en del av den offisielle næringslivsdelegasjonen organisert av Norwegian-African Business Association (NABA). Turen varte i én uke og vi møtte blant andre Benins president H. E. Patrice Talon og andre ministre, forteller Peter Legat, gründer og daglig leder i Solar Village, et av oppstartsselskapene i inkubatoren til Smart Innovation Norway.

.

Løsning for bomullsbransjen

Delagasjonen hadde, etter Legats forespørsel, satt opp møter med den nasjonale bomullsforeningen, samt selskapet som organiserer alle 240 000 bomullsbøndene i Benin.

– President Talon har en bakgrunn som forretningsmann og har bygget sin velferd på bomull. Siden hans innvielse i 2017, har bomullssektoren i Benin skutt fart og landet forventes å være den største produsenten av bomull i Afrika denne sesongen, påpeker Legat.

Hans selskap utvikler, produserer, distribuerer og finansierer smarte solenergiløsninger som er tilpasset behovene til småbruksbønder i Afrika. Solar Village sitt hovedprodukt er en såkalt «Battery Stick».

– Ifølge bomullsforeningen i Benin, brukes deres bønder til sammen cirka 100 000 Micron-sprayer (uten Battery Stick-løsningen vår). Jeg er veldig fornøyd med hvordan møtene gikk, og jeg tror at dette markedet vil bli et av de største for vår «Battery Stick», røper Legat.

Trigget presidentens nysgjerrighet

Han forteller videre at løsningen ble svært godt mottatt av bomullsselskapene og at selv presidenten viste interesse for produktet.

– Jeg gjorde et lite stunt under møtet hvor jeg fikk vist presidenten Ulva-sprayen og Battery Stick-en, noe som vekket nysgjerrigheten hans i så stor grad at han ba landbruksministeren om å møte meg og insisterte på at ledelsen i bomullsselskapet også blir med.

Legat forklarer at Solar Village har fått muligheten til å foreslå oppfølgingspunkter som sendes til presidentens kontor via NABA.

– Neste steg nå er å få bomullsselskapet til å kjøre en test av flere hundre enheter denne sesongen og deretter oppfordre dem til å legge inn en bestilling for perioden oktober-desember, avslutter Legat.