Etter deltakelsen i PANGSTART, så sPerformance-gründerne seg aldri tilbake. Introduksjon av et splitter nytt konsept, solid investering, kick-off i Litauen og møter med potensielle investorer, samarbeidspartnere og kunder i Silicon Valley er bare starten.

Av Mari Kristine Buckholm, 27. november 2018

– PANGSTART ble det perfekte startskuddet for oss

FOSSER VIDERE: sPerformance-grunnlegger Tom Aas deltok i PANGSTART våren 2018. Siden den gang har selskapet sikret viktig investering, introdusert sitt splitter nye og unike konsept, LeadX, og hatt kick-off i Litauen. (Foto: Privat/Mari K. Buckholm)

sPerformance landet investering på 1 million kroner:

Full fart framover: Silicon Valley neste

– Vi kjører nå en DISCOVERY-fase, der vi forbedrer produktet og detaljerer «scope» for utvikling. Vi henter parallelt inn råd og ideer fra Silicon Valley gjennom Smart Innovation Norways rådgiver i California, Lorenzo Ruscelli, forteller Aas (bildet).

I desember reiser Aas til USA sammen med Smart Innovation Norways PANGSTART-veileder og Smart Inkubator-rådgiver Salvador Baille, hvor de har fått hjelp av Ruscelli til å booke flere spennende møter i Palo Alto og området rundt.

– Vi skal treffe potensielle investorer, inkubatorer, samarbeidspartnere og potensielle Beta-kunder. Vi får også presentert to rapporter som studenter ved California State University har laget for oss. Dette har kommet til ved hjelp av Smart Innovation Norway, sier Aas.

.

– PANGSTART er en «no-brainer»

Han er tydelig på hvilken betydning Smart Innovation Norway har hatt for den eventyrlige reisen til sPerformance så langt.

– Vi har hatt solid støtte fra Smart innovation Norway hele veien fra PANGSTART til den første investeringen ble landet i november. Nå hjelper Smart Innovation Norway oss, gjennom rådgiver Salvador og Silicon Valley-baserte Lorenzo, med å få en kjempestart på 2019, understreker Aas.

I slutten januar sparkes neste runde med PANGSTART i gang igjen. Det er et unikt program med målsetting om å gjøre startups investeringsklare gjennom nettverksbygging og kompetanseheving på rekordtid.

Programmet er gratis, og har søknadsfrist 7. januar 2019. Tom Aas har følgende beskjed til gründerspirer som lurer på om dette er noe for dem:

– PANGSTART er en «no-brainer» for startups. Dette er en gyllen anledning til å øke kvaliteten og tempoet på oppstartsinitiativet. PANGSTART-teamet av mentorer og veiledere er erfarne og utfordrende på en positiv måte, og Smart Innovation Norway besitter et nettverk av høy verdi. Man treffer dessuten likesinnede. Disse kan også bli gode rådgivere og venner.

– Smart Innovation Norway har vært helt avgjørende for selskapets suksess så langt. PANGSTART ble det perfekte startskuddet for sPerformance. Vi fikk raskt testet og forbedret vårt konsept, forteller grunnlegger og CEO i sPerformance, Tom Aas. Han deltok i det intensive gründerprogrammet våren 2018.

.

Gjør alle til bedre selgere

sPerformance ønsker å endre og utvide salgsfunksjonen og gjøre alle til bedre selgere. Selskapet bygger i disse dager salgsplattformen LeadX. Plattformen (med ulike apper) skal bidra til å øke B2B-selskapers salg ved å prosessere, måle og belønne salgsaktiviteter på tvers av organisatoriske siloer.

– Det er dette som er unikt ved vår idé. Vi introduserer et nytt konsept i markedet som fungerer perfekt «stand-alone», og som forsystem til andre salgsplattformer. Konseptet har blitt vårt slogan; LeadX – Lead Management 360, røper Aas.

Som belønning for arbeidet som har blitt lagt ned, er det nå klart at sPerformance får en solid finansiering på til sammen 1 million kroner for det de kaller LeadX Alpha-prosjektet.

– Prosjektet vil gå fra midten av november til midten av april. Det vil legges ned 2.400 utviklingstimer som er finansiert gjennom 500.000 kroner fra Simula Innovation AS og 500.000 kroner i form av utviklingstimer for eierandeler i selskapet fra medeier og utviklingspartner Baltic Amadeus, forklarer Aas.

.

Gjennom trangt nåløye

Investeringen fra Simula Innovation fikk oppstartsselskapet etter omfattende møtevirksomhet og fire kvalifiseringssteg. Bedriften har blitt kvalitetssikret fra et salgsperspektiv og fra et utviklingsperspektiv. sPerformance blir det tjuende selskapet Simula Innovation investerer i, og det sier ikke rent lite:

– Simula har hatt flere hundre oppstartsbedrifter i Gründergarasjen, og mange eksterne interessenter. Vi blir ett av de 20 de velger å satse på for fremtiden, påpeker sPerformance-gründeren stolt.

Investeringen fra Simula Innovation var på plass 5. november. Allerede 13.-15. november hadde sPerformance kick-off og oppstart hos medeier og teknologipartner Baltic Amadeus i Vilnius i Litauen.