VIL LÆRE: Eirik Klavestad Moen og Dorthe Sverdrup-Thygeson gleder seg til å hjelpe til i Smart Innovation Norway samtidig som de får nyttig erfaring. (Foto: Marianne Jansson Bjerkman)

Smart Innovation Norway får hjelp av studenter:

– Gir gode muligheter og innsikt i bransjen

NMBU-studentene Eirik Klavestad Moen og Dorthe Sverdrup-Thygeson er ansatt som assistenter for avdelingen Smarte Byer & Samfunn, men kommer til å bidra inn mot hele organisasjonen.

Av Mari Kristine Buckholm, 17. september 2019

– Det er veldig spennende og kan gi mange gode muligheter å bidra her ved siden av studiene. I tillegg synes jeg det er bra at selskapet har fokus på bærekraft og energi, forteller Dorthe Sverdrup-Thygeson (19) fra Stavanger.

I høst begynte hun å studere landskapsarkitektur ved NMBU i Ås.

Hjelpe til og lære

Sammen med en annen fersk NMBU-student, Eirik Klavestad Moen (19) fra Fredrikstad, skal hun både lære av og bidra med sin kompetanse i Smart Innovation Norways prosjekter, først og fremst avdelingen for Smarte Byer & Samfunn

– Selskapet har fokus på forskning, innovasjon og bærekraft, og det er et godt utgangspunkt i forhold til karrieremuligheter etter studiene, sier Klavestad Moen, som tar en master i by- og regionplanlegging.

Relevant jobb

Sverdrup-Thygeson og Klavestad Moen er ansatt som assistenter og arbeidsoppgavene deres vil variere mellom administrative oppgaver og bidrag som vil gjøre arbeidsdagen til de fulltidsansatte litt lettere og mer tidseffektiv.

– Denne jobben vil forhåpentligvis gi gode muligheter og innsikt i hvordan bransjen fungerer, påpeker Klavestad Moen.

– Og det er relevant for begge studiene våre, supplerer Sverdrup Thygeson og smiler.

Smart Innovation Norways nye studenter startet i august og er i første omgang ansatt ut året.