Etter et vellykket år som del av Olympiatoppens Prestasjonsklynge, skrev Smart Innovation Norway i går under på en ny og utvidet avtale med leder for prestasjonsklyngen, Jarle Aambø.

Av Mari Kristine Buckholm, 31. januar 2019

– Vi tar samarbeidet til et nytt nivå

Ny avtale med Olympiatoppens Prestasjonsklynge:

– Det hele startet med nysgjerrighet og interesse. Nå skal vi trappe opp og utvide samarbeidet. Det ligger flere spennende prosesser i vente, forteller Jarle Aambø, tidligere toppidrettssjef i Norge og nå leder for Olympiatoppens Prestasjonsklynge.

I går signerte Aambø og konstituert administrerende direktør for Smart Innovation Norway, Tor Ø. Frydenberg under på en ny samarbeidsavtale.

– Vi tar det et skritt videre, til et nytt nivå, med bedre forankring og mer deltakelse. Blant annet vil vi etablere nye arenaer og på sikt vil vi også involvere eSmart Systems og et par kommuner, påpeker Aambø.

.

Høyere prestasjoner og bedre resultater

Hensikten med prestasjonsklyngen er å utvikle og styrke norsk prestasjonskultur. Dette gjøres gjennom et sterkt samspill mellom prestasjonsmiljøer innen kultur, akademia, det offentlige, næringslivet og toppidretten.

Som deltaker i klyngen befinner Smart Innovation Norway seg i et eksklusivt selskap sammen med Olympiatoppen, Den Norske Opera & Ballett, NRK, Talent Norge, Akershus fylkeskommune og Snøhetta.

Sammen skal de utvalgte partnerne sørge for høyere prestasjoner og bedre resultater på tvers av det norske samfunnet.

.

Lab for prestasjonskultur

– For eksempel ser vi på muligheten for å etablere en prestasjonskultur-lab her på Remmen Kunnskapspark, som skal gjøres tilgjengelig for våre klyngemedlemmer, røper Frydenberg.

Ideen og designet kommer fra Aambø og Olympiatoppens Prestasjonsklynge, men foreløpig er konseptet splitter nytt og dermed uprøvd.

– Hva en prestasjonskultur-lab er for noe er det ingen som vet, for det finnes ikke fra før, påpeker Aambø og smiler. Han legger til:

– Vi har jobbet med ideen i noen år og har noen tanker om hvordan vi kan utvikle laben, og det skal vi gjøre sammen med Smart Innovation Norway.