Teknologiselskapet fácil kjøpes opp av Arribatec Solutions:

– Corona har skapt et trykk på kontaktløse tjenester som vi ikke har sett maken til

Sammen skal børsnoterte Arribatec Solutions ASA og tidligere Pangstart-deltaker og inkubatorselskap hos Smart Innovation Norway, fácil AS, jobbe for å tilby gode løsninger til hotellbransjen, også i fremtiden.

Av Mari Kristine Buckholm, 16. november 2020

– Oppkjøpet gir oss en unik mulighet til å nå nye markeder i rekordfart. Med den finansielle tyngden i ryggen fra Arribatec og vår spesialkunnskap inn mot hotellenes egne systemer, er dette et samarbeid det lukter svidd av, sier Alexander W. Richter, daglig leder i fácil.

– For oss er dette en strategisk sammenslåing for å styrke bredden og kompetansen på Hospitality, kommenterer Per Ronny Stav, daglig leder i Arribatec Solutions.

Selskapet ble nylig listet på Oslo Børs og oppkjøpet av fácil er en naturlig del av deres vekststrategi.

Store planer for fremtiden

– For cirka tre år siden kjøpte vi opp et selskap som leverer software rettet mot Housekeeping på hoteller. På kundesiden er blant annet Wynn & Encore i Las Vegas, og vi har store planer for tiden fremover. Sammen med fácil vil vi kunne tilby et bredt spekter av tjenester til hotellene. Vi er ikke redd for å tenke stort; verden er for våre føtter og vi har en klar plan for hvordan vi skal ekspandere sammen, sier Stav.

fácil har på sin side jobbet i fire år med å utvikle digitale tjenester for innsjekk og utsjekk, samt digitale nøkler til hoteller. Oppstartsselskapet har både deltatt i Pangstart og vært en del av Smart Innovation Norways inkubator. I dag er fácil medlem i næringsklyngen NCE Smart Energy Markets.

– Det å jobbe mot hoteller er ikke enkelt, men nå føler vi at vi har knekt koden og det merkes på salgene. Bare den siste tiden har vi signert opp et titalls nye kunder. Det virker som at corona har skapt et trykk på kontaktløse tjenester som vi ikke har sett maken til, forteller Richter (bildet).

Signert avtale med Preferred Group

Nylig signerte Arribatec en global distribusjonsavtale med Preferred Group, som samarbeider med over 850 hoteller i 85 ulike land. Fra før av er selskapet representert i over ti ulike land, og nå står Singapore for tur.

– Det å ha et salgs- og representasjonskontor i Asia og spesielt Singapore blir avgjørende for å nå de store kundene i Østen, påpeker Richter.

Etter målrettet arbeid i over to år, har fácil blitt sertifisert partner av Oracle, verdens største leverandør av datasystemer til hoteller. I tillegg er teknologiselskapet, som et av få selskaper i verden, valgt ut til å være med i Oracles test- og utviklingsgruppe av deres nye API (application programming interface).

– Oracle er en klar markedsleder og har vært et essensielt mål for å nå internasjonal vekst. Dette er helt unikt og gir oss som en leverandør et kjempefortrinn når det kommer til hva vi kan levere i markedet, sier en fornøyd Richter.

Viktig samarbeid for kundene

Som en naturlig konsekvens av oppkjøpet, kommer fácil til å inngå nye og større samarbeid med globale partnere og vil fremover ha fokus på å gjøre nye integrasjoner for å vokse raskere.

– Det at vi nå er blitt en del av et børsnotert selskap gir naturlig en ekstra trygghet også for våre kunder. Nå er den kalkulerte risikoen ved å samarbeide med en startup borte, og vi kan med trygghet levere de planlagte tjenestene til alle. For de store kjedene betyr dette også at vi kan bistå mer i forarbeidet for å skreddersy tilbudet i større grad enn tidligere.

Sammen med Arribatecs eksisterende produkt, Certify, vil bedriften nå kunne tilby et bredt spekter av tjenester. Certify er et verktøy for plan- og målstyring for rengjøring på hotell.

– På sikt vil fácil, sammen med Arribatec, kunne levere et fulldigitalisert verktøy for hotellene. Sammen jobber vi for et smidigere, mer effektivt og kontaktløst hotellopphold, som gir mer rom for den personlige servicen, lover Richter.

Takker Smart Innovation Norway

Gründeren er tydelig på oppkjøpet er det største han har opplevd siden oppstarten av fácil, og gir mye av æren for hvor selskapet befinner seg i dag til hjelpen Smart Innovation Norway har bidratt med underveis.

– Intensivprogrammet Pangstart ble en viktig milepæl for å sette idéen vår i system. Som ung gründer har man som oftest stort pågangsmot, energi og mange tanker om løsningen sin. Utfordringen er at dette alene sjeldent er nok for å lykkes. Her fikk vi profesjonell hjelp med god oppfølging, som senere har vist seg å være en helt avgjørende faktor for vår suksess, sier Richter.

Han legger til:

– Etter Pangstart valgte vi å bli en del av inkubatoren til Smart Innovation Norway og selskapets tilhørende klynge. Dette har vært gode hjelpemidler der blant annet vår tidligere Pangstart-mentor, Tor Frydenberg, har bidratt sterkt inn i vårt Advisory Board.

Om fácil

  • Etablert av gründerne Andreas Løseth og Alexander Weiss Richter i oktober 2016
  • Har utviklet en app som lar deg sjekke inn og ut, låse opp rommet med mobilen og bestille alt som tilbys på hotellet gjennom én og samme plattform
  • Ønsker å redusere antall plastnøkler og bidra til papirløse resepsjoner
  • Ble i november 2020 kjøpt opp av det børsnoterte selskapet Arribatec Solutions ASA

Les mer: getfacil.com

Slik fungerer fácil-appen

  • Sjekk inn fra hvor som helst og dropp køen
  • Få tilgang til rommet ditt ved å holde smarttelefonen inntil dørlåsen
  • Bestill tjenester fra der du er og få disse levert til din posisjon
  • Du får spesielle tilbud via appen
  • Har du spørsmål, kan du kommunisere disse via appen
  • Sjekk ut når du vil og betal via appen

Les mer: getfacil.com