Thor Mosaker slutter som CEO i Smart Innovation Norway:

– Fikk en enestående mulighet jeg ikke kunne si nei til

I løpet av tiden som administrerende direktør i Smart Innovation Norway, har Thor Mosaker rukket å utrette mye for et selskap i sterk vekst. Han sier derfor opp med et tungt hjerte.

Av Mari Kristine Buckholm, 27. november 2019

Smart Innovation Norways CEO, Thor Mosaker, blir ny konsernsjef i det europeiske IPR-konsernet AWA. Konsernet har hovedkontor i Malmø og er størst i bransjen i Sverige, men har også betydelig virksomhet i Danmark, Belgia, Nederland, samt kontor i Tyskland, Hongkong og Kina.

– Det var en enestående mulighet for nye utfordringer i bransjen jeg kan best. Jeg kunne derfor ikke si nei, selv om jeg har hatt det godt i Smart Innovation Norway og gjerne skulle blitt lenger med tanke på alt det bra vi har på gang, sier Mosaker selv om nyheten.

Han begynte i stillingen som administrerende direktør for Smart Innovation Norway i mars i år, etter å ha jobbet i IPR-konsulentbransjen (patent, varemerker, og andre juridiske tjenester knyttet til beskyttelse av innovasjon) i hele sin lederkarriere og vært 10 år i konsernledelsen i Zacco.

– IPR-bransjen i Norge er liten, og jeg konkluderte med at jeg måtte ut av bransjen for å finne nye og etter hvert større utfordringer, forteller han.

Fullroser selskapet

Da tilbudet om jobben som konsernsjef i AWA dukket opp etter bare ni måneder i Smart Innovation Norway, hadde Mosaker allerede rukket å oppleve og utrette mye som selskapets toppleder.

– Jeg har hatt det veldig bra her. Vi har fått på plass en god ledergruppe, som sammen med resten av selskapet jobber godt sammen og får svært gode resultater. Vi har blitt godkjent som forskningsorganisasjon, startet ny AI-klynge og har en rekke andre initiativ som gjør at selskapet nesten er i hockeykøllevekst, sier Mosaker. Han legger til:

– Jeg har satt stor pris på å jobbe sammen med ledergruppen, selskapets øvrige ansatte, selskapets styre og eiere, samt å få gleden av å være del av det kompetente «Halden-miljøet» bestående av IFE, Høgskolen, eSmart Systems og flere. Det er veldig mye kompetanse samlet her i området, og det er veldig bra folk å jobbe sammen med.

– Trist, men forståelig

Styreleder i Smart Innovation Norway, Oddmund Kroken, legger ikke skjul på at det er trist å miste en leder som Thor Mosaker, men understreker at dette ikke er dramatisk for selskapet.

– Thor er en trygg, stødig og klar lederskikkelse. Han har klart å skape et godt samhold og teamfølelse, i tillegg til en enda bedre utnyttelse av innovasjonsplattformen vår – på tvers av de ulike forretningsområdene, skryter Kroken og fortsetter:

– Nå har Thor fått en spennende mulighet som det er vanskelig å takke nei til, og vi forstår valget hans. Planene og strategien for Smart Innovation Norway lever videre. Vi skal gjøre det vi kan for å finne en ny, god administrerende direktør som kan løfte selskapet ytterligere. Det er også positivt at Thor blir en god ambassadør for selskapet når han starter i sin nye jobb.

Skal vokse videre

Prosessen med å finne en arvtaker er allerede i gang og Kroken røper at styret vil se etter en leder med mange av de samme egenskapene som Mosaker besitter.

– Vi vil finne en leder som fungerer godt med det flotte teamet vi har og som har kapasitet til å ta Smart Innovation Norway videre – med ambisjoner om å levere god kvalitet og om å nå vekstambisjonene våre, påpeker styrelederen.

Smart Innovation Norway har lagt bak seg et begivenhetsrikt år og Kroken ser svært lyst på selskapets fremtid.

– Det har skjedd veldig mye det siste året. Både samhandlingen internt i organisasjon og tilliten til alle interessentene rundt oss har blitt styrket. Vi har fått en klarere markedsposisjon, noe som danner et svært godt grunnlag for å ta Smart Innovation Norway videre. Vi har utrolig mange muligheter å gripe fatt i, understreker han.

Eventuelle spørsmål kan rettes til styreleder Oddmund Kroken: