Nå er tiden inne for å melde seg på Pangstart Akselerator:

– Programmet gir ambisiøse gründere både kundene, kapitalen og kompetansen som trengs for å skalere

Med oppstart høsten 2020, er det fornyede tremåneders programmet Pangstart Akselerator tilbake for å hjelpe oppstartsbedrifter med å skaffe kapital og «booste» salg.

Av Mari Kristine Buckholm, 7. april 2020

– Siden 2016 har vi akselerert mer enn 100 oppstartsselskaper. Av disse er 95 prosent fortsatt i drift og har fått finansiering. I tillegg har vi skalert noen av Norges «hotteste» startups, og vi har lært at å drive en suksessrik oppstartsbedrift koker ned til grunnleggerens evne til å overbevise investorer og kunder. Nettopp dette er fokuset i vårt akseleratorprogram, forteller Lorenzo Ruscelli, leder for Inkubator og IT hos Smart Innovation Norway.

Erfaringsbasert program

Pangstart Akselerator går over tre måneder og er et erfaringsbasert akseleratorprogram med høyt tempo. Programmet er designet av seriegründere, investorer og industriledere for å hjelpe unge teknologiselskaper med å skaffe kapital og øke salg.

– Bedrifter som har fullført programmet vil ha mye høyere sannsynlighet for å motta finanisering. Eksempler på oppstartselskaper som har gjennomført Smart Innovation Norways akseleratorprogram er Unloc, TotalCtrl, LeadX og eSmart Systems, påpeker Ruscelli.

Årets program går fra september til desember og det er nå åpent for å søke om plass. Noen samlinger vil holdes hos Smart Innovation Norway i Halden, mens flesteparten vil holdes hos partnere i Oslo.

Hvem bør melde seg på og hvorfor?

Smart Innovation Norways ekspertiseområder er smart energi, anvendt kunstig intelligens (AI) og digital transformasjon, smarte byer, og bærekraftige forretningsmodeller. Ruscelli oppfordrer alle nasjonale og internasjonale startups med løsninger innenfor disse fagfeltene til å søke om plass i Pangstart Akselerator.

– Programmet vårt er skreddersydd for oppstartsbedrifter som passer til våre kompetanseområder. De mest suksessrike deltakerne har allerede mottatt noe finansiering, fått positiv respons fra markedet med betalende kunder, samt et produkt og et team, bemerker han.

Ruscelli (bildet) er ikke i tvil om at å melde seg på Pangstart Akselerator er det smarteste du kan gjøre som oppstartsbedrift dersom du sikter mot å skalere ytterligere, og oppgir fem gode grunner:

  1. Programmet tilbyr seks erfaringsbaserte workshops om kritiske aktiviteter for å skalere en bedrift – produktledelse, markedsintroduksjon, optimalisering av forretningsmodell, finansiering, salg og utvikling av team.
  2. Du får timer/samtaler én-til-én med domeneeksperter innen finans, lov og rett, immaterielle rettigheter, kunstig intelligens, finansiering, strategi, programvareutvikling, salg og gründerskap.
  3. Du får timer/samtaler én-til én med industrieksperter innen smarte byer, energisystemer og IKT.
  4. Du får tilgang på industripartnere og kunder gjennom vårt omfattende nettverk på mer enn 150 virksomheter.
  5. Du får tilgang til kapital og investorer som kan støtte din bedrifts vekst.

Ruscelli understreker at oppstartsselskaper som fullfører programmet vil tiltrekke seg finansiering og øke salg.

Sponses av viktig lokal aktør

Pangstart Akselerator kunne ikke ha blitt gjennomført uten hjelp fra sponsorer. Årets fornyede og utvidede program har blitt en realitet takket være lokalbanken SpareBank 1 Østfold Akershus og stiftelsen SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, som bidrar med henholdsvis rådgivning og økonomisk støtte.

– Sparebank1 Østfold Akershus’ misjon er å bidra til å utvikle den regionen vi driver og virker i. Det å skape nye arbeidsplasser er en viktig del av dette. Derfor støtter vi Pangstart Akselerator, hvor bedriftene får viktig kunnskap og hjelp til å utvikle bedriftens sin videre. Gjennom å delta i dette programmet øker sannsynligheten for at man skal klare å skape en levedyktig bedrift, sier Jon Tørmoen, BM Direktør i Sparebank 1 Østfold Akershus.

Han legger til:

– Min oppfordring til gründere og startups som vil lykkes er at de knytter til seg og søker samarbeide med dyktige folk som kan de de ikke kan selv. Jeg har stor tro på komplementære team, så ikke fall for fristelsen til å rekruttere de som tenker som deg selv.

Om Pangstart Akselerator:

  • Tre måneders akseleratorprogram for tech-startups med høy grad av innovasjon.
  • Gjennom programmet får du hjelp med å skaffe kapital og øke salg på rekordtid.
  • Med et nettverk på over 100 partnervirksomheter og eksperter/mentorer, får du all hjelpen du trenger for å bygge en suksessrik bedrift.

Les mer: pngstart.no