Tok med tre gründere på markedsavklaringsreise til Silicon Valley:

– Ekstrem nysgjerrighet og åpenhet skinner gjennom hos de aller fleste

I starten av juni arrangerte Smart Innovation Norway en såkalt markedsavklaringsreise til Silicon Valley for tre inkubatorbedrifter. Unloc, Hypatia Learning og Lead X fikk alle testet sine konsepter på det amerikanske markedet – og tar med seg uvurderlig lærdom tilbake.

Av Mari Kristine Buckholm, 17. juni 2019

– Hensikten var å se om startup-selskapene er liv laga internasjonalt og om det er interesse for det de leverer, forteller Lorenzo Ruscelli, rådgiver i Smart Inkubator hos Smart Innovation Norway.

Den første uka i juni tok inkubatorrådgiveren med seg gründerne Kris Riise (Unloc), Erlend Øverby (Hypatia Learning) og Tom Aas (Lead X) over Atlanteren, hvor et skreddersydd ukeprogram ventet. Og skal vi tro gründerne, var det definitivt ikke en bomtur.

– Vårt formål med reisen var å få tilbakemelding på konsept. Vi ønsket også å få en bedre oversikt over hva potensielle investorer ser etter i en startup og hva som skal til for å bli vurdert av investorer. Innsikten og kunnskapen vi fikk tar vi med oss og dette vil direkte påvirke vårt arbeid og de prioriteringer vi gjør fremover, sier Hypatia Learning-gründer Erlend Øverby.

Han vant turen til Silicon Valley da han stakk av med prisen for «Beste pitch» under den femte utgaven av det intensive forretningsutviklingsprogrammet PANGSTART.

Tettpakket program

Markedsavklaringsreisen startet med arrangementet «Pitch & Pizza» hos Nordic Innovation House i regi av Smart Innovation Norway, hvor gründerne i tur og orden presenterte sitt konsept i en uformell setting for et nettverk av investorer, andre startups og personer fra økosystemet. Hensikten var å gi feedback til gründerne og koble dem med Silicon Valley-nettverket.

– Vi fikk stor hjelp av Smart Innovation Norway og Innovasjon Norge. Lorenzo Ruscelli var spesielt behjelpelig, og han koblet oss med gründere, akseleratorer, investorer og andre i Silicon Valley, kommenterer Kris Riise, grunnlegger og CEO i Unloc – selskapet som gikk helt til topps i den fjerde utgaven av PANGSTART våren 2018.

Han legger til:

– Koblinger som nå har blitt til relasjoner som kan hjelpe oss på veien videre, særlig når vi skal utforske og utfordre det amerikanske markedet.

Gjennom trangt nåløye

På programmet stod blant annet et besøk hos Berkeley SkyDeck, som er akseleratoren til det anerkjente universitetet Berkeley (University of California). Etterpå fikk både Unloc og Lead X tilbud om finaleplass i opptaksprosessen til Berkeley SkyDeck.

– Det er bare fem prosent av flere tusen søkere som kommer til finalen, så det er utrolig kult at de klarte å komme seg gjennom nåløyet. Unloc hadde ikke engang søkt, men etter å ha overbevist SkyDecks Investment Manager med sin «pitch» fikk CEO Riise tilbud om finaleplass på flekken. Det var på mange måter et høydepunkt, forteller Ruscelli og smiler.

Riise røper at fokuset til Unloc foreløpig ligger på det skandinaviske og europeiske markedet, men understreker at USA vil være i sikte innen et par år. Han er klar på at opplevelsene og erfaringene fra Silicon Valley betyr mye for ham selv og selskapet.

– Det et utrolig inspirerende sted for oss som gründere. Det er som et eget folkeslag med en helt annerledes kultur – hvor ekstrem nysgjerrighet og åpenhet skinner gjennom hos de aller fleste. Det norske gründermiljøet er i sterk vekst, men vi har fremdeles mye å lære av de rutinerte seriegründerne og investorene i Silicon Valley. Jeg anbefaler alle norske vekstselskaper å ta et besøk dit, sier han.

Gjentar suksessen

I løpet av uken møtte også gründerne selskapet Nordic Law, som hjelper nordiske selskaper med å etablere seg i USA, og hadde i tillegg en rekke individuelle møter med relevante aktører.

– Vi fikk god tilgang til nettverket og alle møter som var satt opp var relevante og ga gode tilbakemeldinger. At to av tre startups som var med fikk tilbud om finaleplass i opptaksprosessen til akseleratoren Berkeley SkyDeck sier noe om hvor godt organisert programmet var, og hvilken jobb som er gjort. Vi er imponert over det nettverket Smart Innovation Norway har og hvordan dette ble gjort tilgjengelig for oss som deltakere, sier Øverby.

Etter en vel gjennomført markedsavklaringsreise, kan Ruscelli fortelle at Smart Innovation Norway kommer til å arrangere flere slike turer for kvalifiserte inkubatorselskaper.


– Programmet er såpass bra, vi ser at det fungerer og at det finnes betalingsvilje. Planen er å gjøre dette til en tjeneste for våre inkubatorselskaper, og spesielt de som har en skalerbar softwareløsning og kanskje til og med kundegruppen sin der borte, forteller Ruscelli.

– Det ligger mye læring i å møte investorer, nøkkelpersoner og samarbeidspartnere av Smart Innovation Norwy i Silicon Valley, snakke med dem og få tips om hvordan man kan lykkes. I tillegg er det utrolig inspirerende bare å være der borte, oppleve stedet og få møte selskaper som har gjort det bra, avslutter Ruscelli.