VOKSER: Unloc-gründerne August Flatby (til venstre) og Kris Riise har god grunn til å smile om dagen. (Begge foto: Mats Taugard Bakken)

Først erobret de PANGSTART, nå erobrer de Norge:

– Med Unloc deler du nøkler like enkelt som å sende en tekstmelding. Som Vipps, men for nøkler

Siden juni 2017 har over 13 000 nøkler blitt delt via appen Unloc og i dag har den tidligere PANGSTART-vinneren rundet 1000 brukere. Som om ikke det var nok; i mars hentet selskapet 6,9 millioner kroner i rekordfart.

Av Mari Kristine Buckholm, 3. april 2019

– Responsen har vært enorm! Vi kunne ha hentet mye kapital i denne runden. Men vel så viktig var det å få med investorer som kunne bidra aktivt inn i en sterk vekstfase. Med nettverk, erfaring og kompetanse, forteller gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise.

Forretningsideen til Unloc er å tilby en effektiv og enkel måte å dele digitale nøkler på. Med Unloc-appen kan man slippe inn vaskehjelpen, pakkeleverandøren eller en som har glemt nøkkelen. Med kun et par tastetrykk, uansett hvor du selv befinner deg. Sikkert og effektivt.

– Vi løser et hverdagsproblem for veldig mange folk. Ved å dele nøkler – digitalt! Det er enkelt og forståelig. Med Unloc deler du nøkler like enkelt som å sende en tekstmelding. Som Vipps, men for nøkler, påpeker Riise.

.

Hentet 6,9 millioner kroner

I 2018 gjennomførte oppstartselskapet sin første investeringsrunde. I mars i år var de igjen i markedet for å få tilført frisk kapital. Emisjonen ble overtegnet i løpet av noen timer av eksisterende aksjonærer, med flere interessenter enn det fantes tilgjengelige aksjer.

Emisjonsbeløpet endte på 6,9 millioner kroner. I tillegg kjøpte selskapets ansatte aksjer for 3,2 millioner kroner. Det gir vekstkapital til 2020.

– Vi er utrolig stolte av overtegningen og at samtlige medarbeidere valgte å kjøpe seg inn på eiersiden! Vi kunne ikke ha fått en tydeligere validering på at det er på høy tid å digitalisere nøklene, sier Riise.

I eventyrlig vekst

Han røper at Unloc-teamet har vokst fra fem til ti i løpet av de siste tre månedene. Fire nye på business og én ny utvikler. I tillegg har Unloc rundet 1 000 brukere. Siden juni 2017 har over 13 000 nøkler blitt delt vi appen. Nå skal selskapet vokse ytterligere.

– Fokus ligger på å styrke teamet med UX-designere, programmerere og forretningsutviklere. Planen er å doble antall ansatte innen 2020. Vi skal vokse raskt slik at vi kan gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør, sier gründeren. Han legger til:

– Å bygge opp kompetansemiljøet både i og rundt selskapet er en bevisst strategi fra vår side. Vi omgir oss med stadig nye tjenester knyttet til hjemmet. Vårt mål er ikke å bli en konkurrent til disse tjenestene. Vi skal samarbeide åpent, tilby vår teknologi og skape mer verdi for samarbeidspartnere og deres kunder.

.

Vant PANGSTART: – Lærte språket kunden snakker

Unloc-gründerne Kris Riise og August Flatby var duoen som stakk av med seieren i det intensive gründerprogrammet til Smart Innovation Norway, PANGSTART, våren 2018.

– Før PANGSTART var Unloc to gründere med en idé og et relativt utviklet produkt. Men det var et produkt med mange muligheter og veier. PANGSTART var en svært fin arena for å strukturere blant annet forretningsmodellen og hvilken vei vi skulle ta produktet, sier Riise.

I dag setter han stor pris på den kompetansen og kunnskapen teamet kunne ta med seg tilbake fra den seks uker lange gründerreisen:

– Det er lett å tenke at man skal ta hele verden. PANGSTART ga Unloc verdi i form av sparringspartnere som hjalp til å utvikle potensialet til produktet. Programmet hjalp oss å raffinere budskapet og lære språket kunden snakker. I tillegg fikk vi et godt nettverk av gründere, næringsliv og kommuner.

Om Unloc

Forretningsideen til Unloc er å tilby en effektiv og enkel måte å dele digitale nøkler på. Med Unloc-appen kan man slippe inn vaskehjelpen, pakkeleverandøren eller en som har glemt nøkkelen. Med kun et par tastetrykk, uansett hvor du selv befinner deg. Sikkert og effektivt.

Tjenesten kan benyttes på tre hovedområder:

  1. Eiendommer, inkludert private hjem, boligkomplekser og kontorer.
  2. Tjenesteleverandører som hjemmesykepleie, vaskehjelp og håndverkere.
  3. Logistikk-selskaper som kan levere varer helt hjem, selv når ingen er hjemme.

Les mer: unloc.ai

Se video: Unloc-gründerne vant PANGSTART våren 2018