Vellykket kick-off for Smart City Sarpsborg

Sarpsborg satser på bærekraftig byutvikling med nye teknologiske løsninger som kommer innbyggerne tilgode. 3. juni var en stor dag i så måte, hvor det var duket for kick-off for programmet Smart City Sarpsborg. Satsningen er et samarbeidsprosjekt mellom Sarpsborg næringsforening, Sarpsborg kommune og NCE Smart Energy Markets, og har allerede et konkret case rundt å forbedre mobiliteten på Grålum.

Smart City Sarpsborg skal være en nasjonal arena for å teste nye produkter og tjenester innenfor Smart City konseptet. Smart City omfatter alle mulige områder i samfunnet hvor Bygg, Transport, Vann, Energi og Helse er noen. Her finnes muligheter for den som vil og tør å satse; Smart City skaper næringsvekst og gir bedre tjenester/løsninger for innbyggerne.

“Å få satt i gang Smart City Sarpsborg har vært en viktige milepæl for oss, og gjør at vi kan fortsette å videreutvikle konseptet i regionen og i resten av landet fremover”, sier Thor Moen, leder i Smart City, NCE Smart.

NCE Smart har lenge jobbet med prosjekter innen smarte byer, og suksess-prosjektet Smart City Hvaler har blant annet lagt mye av grunnlaget for oppskaleringen av de andre Smart City-prosjektene i de andre kommunene, slik som Sarpsborg.

Løsningene i Smart City kan ha mye å si for din kommune eller bedrift, og vi er stadig på utkikk etter nye samarbeidspartnere som kan være med oss å avdekke de enorme muligheter som ligger i denne utviklingen. Les mer om vårt konsept rundt smart byutvikling, og om hvorfor akkurat dere bør være med oss i veien mot et smartere samfunn.

Gikk du glipp av frasparket?

Nedenfor finner du alle foredragsholderne og deres presentasjoner fra eventet, deriblant foredraget fra Thor Moen og Ulrika Holmgren i NCE Smart.