I august ble vårt dyktige Smart City-team utvidet til fire rådgivere. Det var tidligere Drivhuset-leder Hilde Marie Wold som til slutt kapret jobben – etter en omfattende og målrettet søknadsprosess.

Av Mari Kristine Buckholm, 21. august 2018

– Gleder meg veldig til å komme i gang!

TAR FATT: Hilde Marie Wold er Smarte byer & samfunn-avdelingens nyeste ansikt. En av de første arbeidsdagene hennes bestod av å tegne og beskrive seg selv på en ballong. (Foto: Mari K. Buckholm)

Vil sørge for at kommunenes tjenester blir «automagiske»:

– Jeg har et ønske om å være med å bidra positivt og gjøre noe som får en effekt i de kommunene vi jobber sammen med, sier Hilde Marie Wold, Smart Innovation Norways og Smarte byer & samfunn-avdelingens nyeste tilskudd.

Hun er fra Halden, men har bodd og jobbet i både England og Oslo. Her opparbeidet hun seg solid kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap.

For tre år siden kom haldenseren tilbake til hjembyen, hvor hun startet i jobben som daglig leder for Drivhuset Østfold.

.

Vil utvikle egne ideer

– Der jobbet jeg i hovedsak med entreprenørskapskompetanse til studenter og andre med tilknytning til Høgskolen i Østfold, og holdt for eksempel eventer, workshops og foredrag i klasser og samlinger, forteller Wold.

Da muligheten til å bli en del av Smart City-teamet hos Smart Innovation Norway åpnet seg, så Wold at hun hadde mye å bidra med.

– Jeg syns dette er kjempespennende. I Drivhuset kunne jeg bidra med min fagkunnskap om entreprenørskap, her kan jeg bruke det litt mer selv; få lov til å være med å utvikle egne ideer sammen med kommuner og de andre partnerne våre, påpeker hun.

Forenklet hverdag

– I tillegg liker jeg at man har det framtidsperspektivet. Vi skal ikke bare løse en utfordring i dag, men legge til grunn for å jobbe med det også i framtida – og bidra til å skape en bærekraftig by og samfunnsutvikling.

Wold tror bruk av digitalisering for å gjøre hverdagen enklere for alle mennesker blir viktig framover.

– Jeg er veldig for at man ikke skal måtte lære seg nye ting hele tiden, at ting ikke skal være vanskelig, men at det skal være intuitivt. Når man går inn på en nettside, bør man ikke trenge å lete så veldig – det bør være enkelt å finne fram. Dette gjelder andre systemer også. Så, vi får se hva jeg kan få til, sier den nye Smart City-rådgiveren og smiler.

.

«Automagiske» løsninger

Hun beskriver seg selv som engasjert, positiv, kreativ og litt utradisjonell i måten å tenke på. Nå håper Wold å ta i bruk disse egenskapene for å hjelpe kommuner og andre partnere til å forenkle og effektivisere sine tjenester – til innbyggernes og forbrukernes beste.

– Det skal gå litt «automagisk», kommenterer hun lattermildt. Og legger til:

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Ut fra det jeg har sett og erfart så langt, virker dette som en arbeidsplass med godt miljø og hyggelige mennesker.

HILDE MARIE WOLD

  • Internasjonal økonomi- og markedsutdannelse fra BI, med halvannet år i Leeds og London
  • Master i innovasjon og entreprenørskap
  • Entrepreneurship studies fra Berkeley i San Fransisco
  • Erfaring fra B2B og salg, samt som produktsjef
  • Jobbet i TeleComputing som IT-konsulent
  • Erfaring som prosjektleder i CGI
  • Tidligere daglig leder i Drivhuset Østfold