FOSSER FREM: Gründer Robert Ekrem i Völur var en av talerne under Partnerkonferansen 2020. Nå har hans selskap forlenget samarbeidet med en annen klyngepartner, nemlig Microsoft. (Foto: Mari K. Buckholm)

Oppstartsselskapet Völur får ytterligere støtte fra Microsoft:

– Bekrefter at de har tro på oss og teknologien vi utvikler

I fjor meldte Völur seg på programmet «Microsoft for Startups» med mål om å få bistand til å videreutvikle selskapet. Nå har teknologigiganten forlenget samarbeidet og økt støtten til oppstartsbedriften.

Av Mari Kristine Buckholm, 10. november 2020

– Vi meldte oss på Microsoft for Startups, og var blant de heldige utvalgte som fikk ett års medlemskap og 25 000 dollar til å bruke inn i Azure-systemet. Det er også mulig å søke om forlengelse til to år og opptil 120 000 dollar, og det gjorde vi. Nå har vi fått innvilget to års medlemskap og tildelt 120 000 dollar, forteller en fornøyd Robert Ekrem, gründer og daglig leder i Völur.

Völur har tidligere vunnet Pangstart Gründer (bildet) og er denne høsten med i Pangstart Akselerator. I tillegg er selskapet en del av næringsklyngen Cluster for Applied AI, hvor Microsoft også er klyngepartner.

Kort fortalt optimaliserer Völur verdikjeden for kjøtt ved hjelp av kunstig intelligens. Støtten og bidraget fra Microsoft kommer godt med og skal først og fremst brukes til å videreutvikle strukturen og teknologien Völur bruker i Azure-systemet på best mulig måte.

Og det er slett ikke alle som oppnår full pott fra det verdensledende teknologiselskapet.

– Det siste året har vi hatt løpende dialog og flere møter med Microsoft, og for litt siden valgte de både å forlenge samarbeidet og øke støtten betraktelig. Vi mener den høye summen vi har fått, totalt over én million norske kroner, viser at de har troen på det vi gjør og anser teknologien vår som spennende, avslutter Ekrem.

Om Microsoft Azure

  • Azure er Microsofts offentlige skyplattform.
  • Den er basert på åpen kildekode med integrerte verktøy som DevOps og serverløs databehandling.
  • Azure støtter et bredt spekter av operativsystemer, programmeringsspråk, rammeverk, sikkerhetsløsninger, databaser og klienter.

Les mer: azure.microsoft.com